سازمان ملل: مشکلات مالی نباید دسترسی به خدمات بهداشت را تحت تاثیر قرار دهد

به گزارش ایراف، در روز جهانی پوشش بهداشت همگانی، سازمان جهانی بهداشت در افغانستان بر تعهد خود برای اینکه حق بهداشت و سلامت یک واقعیت برای هر افغان باشد، تأکید کرد و آن را حق همگانی و فارغ از دغدغه های مالی افراد دانست.

۱۲  دسامبر روز جهانی پوشش بهداشت همگانی است، این روز درحالی فرا رسیده که بسیاری از خانواده‌ها هم اکنون در مناطق مختلف افغانستان دسترسی به خدمات بهداشت را یک چالش بزرگ می‌خوانند.

ساکنان مناطق محروم و دور افتاده اذعان می‌کنند که در منطقهٔ آن‌ها مراکز درمان و بهداشت وجود ندارد و برای درمان باید راه‌های طولانی را پشت سر بگذارند.

کمیساریای عالی ملل متحد در امور پناهندگان گفته است که ۱۳.۲ میلیون افغان در ۳۴ ولایت افغانستان در مناطقی زندگی می‌کنند که حتی در فاصلهٔ یک ساعته نیز به امکانات ابتدایی بهداشت دسترسی ندارند.

پیش از این نیز، سازمان جهانی بهداشت گفته بود که روزانه حدود ۱۶۷ کودک در سراسر افغانستان در نتیجه عوامل قابل پیشگیری هنگام تولد جان‌ خود را از دست می‌دهند.

علاوه بر این مشکلات اقتصادی نیز مانع دیگر درمان به موقع در خانواده‌ها است.

پیشتر در اواخر آبان ماه سال جاری ادوین سنیزا سالوادور رییس سازمان جهانی بهداشت در افغانستان گفت که ۳۳ درصد مردم افغانستان به خدمات بهداشتی دسترسی ندارند.

رییس سازمان بهداشت جهانی در افغانستان خبر داد که به علت کمبود بودجه، ۲۲۶ مرکز بهداشت این سازمان در ولایات مختلف مسدود شده است.

سازمان ملل هدف از تجلیل روز جهانی پوشش بهداشت همگانی را دسترسی همه شهروندان در هر مکان، بدون داشتن دغدغه مالی عنوان کرده است.

پیشنهاد:   سازمان ملل: مهاجران افغان در فعالیت‌های سیاسی پاکستان شرکت نکنند

ملل متحد سه جنبهٔ مهم را در این هدف مطرح نموده که اول آن پوشش نفوس است که چه کسانی خدمات بهداشت را دریافت می‌کنند، دوم پوشش خدمات است که کدام خدمات ارائه می‎شود و سوم تامین مالی است تا این اطمینان حاصل شود که دسترسی به خدمات بهداشت سبب مشکلات مالی نشود.

همچنین گفته می شود موضوع مورد بحث امسال ۱۲ دسامبر روز جهانی پوشش بهداشت همگانی «صحت مسئولیت دولت است» بوده که نقش حکومت‌ها را مشخص می‌کند تا این اطمینان حاصل شود که کسی مجبور نباشد میان مراقبت‌های بهداشت و نیازها ازجمله غذا یکی را انتخاب کند.

با این وجود پس از حاکمیت دوبارهٔ طالبان بر افغانستان، شهروندان در بیش از سه سال گذشته با مشکلات اقتصادی زیاد و بیکاری دست و پنجه نرم می کنند.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=43724
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها