به گزارش ایراف، برخی منابع آگاه با اشاره به تعطیلی تلویزیون آرزو اعلام کردند که با گذشت نزدیک به هفت روز از بازداشت کارمندان این تلویزیون، هنوز هیچ خبری از وضعیت آنها در دست نیست و خانوادههایشان نگران و مضطرب هستند.
این منابع افزودند که در بعد از ظهر چهارشنبه گذشته، شماری از افراد مسلح وارد ساختمان تلویزیون آرزو در کابل شده و کارمندان زن و مرد را در اتاقهای جداگانه بازداشت کردند، سپس گوشیهای همراه آنها را چک کرده و برخی از مدیران را مورد ضرب و شتم قرار دادند و با خود به جای نامعلومی منتقل کردند.
این اقدام طالبان نگرانکننده است و نشاندهنده محدودیتهای فزایندهای است که بر آزادی رسانهها و بیان در افغانستان تحمیل شده است. علاوه بر بازداشت کارمندان، طالبان تعدادی از هارد دیسکهای این شبکه را نیز با خود بردند که حاوی اطلاعات و محتواهای مهم رسانهای بودند.
یک روز پس از بازداشت این افراد، وزارت امر به معروف و نهی از منکر اعلام کرد که این رسانه به منظور حفظ ارزشهای اسلامی، پیشگیری از سوءاستفاده از رسانهها و برقراری نظم اجتماعی بسته شده است. این تصمیم به وضوح نشاندهنده رویکرد سختگیرانه طالبان نسبت به رسانهها و آزادی بیان است.
تعطیلی تلویزیون آرزو با واکنشهای گسترده داخلی و بینالمللی مواجه شده است. خانه آزادی بیان و دیگر سازمانهای حقوق بشری این اقدام را محکوم کرده و از حکومت سرپرست افغانستان خواستهاند که از سرکوب رسانهها دست بردارد و به حقوق کارمندان رسانهای احترام بگذارد. این نگرانیها در حالی مطرح میشود که افغانستان در سالهای اخیر شاهد کاهش شدید آزادیهای مدنی و حقوق بشر بوده است.
خانوادههای کارمندان بازداشت شده خواستار آزادی فوری آنها و شفافیت در مورد وضعیتشان هستند.
این وضعیت نامعلوم نه تنها بر روحیه کارمندان رسانهها تأثیر منفی گذاشته، بلکه به اعتماد عمومی نسبت به حکومت طالبان نیز لطمه میزند. در این میان، جامعه جهانی نیز باید به این وضعیت توجه کرده و فشارهای لازم را برای رعایت حقوق بشر و آزادی رسانهها در افغانستان اعمال کند.