به گزارش ایراف به نقل از تلگراف، یک وزیر کهنهکار بریتانیایی متهم به امتناع از کمک به تحقیقات در مورد جنایت جنگی در افغانستان شد.
آل کارنز، وزیر کهنه کار متهم به خودداری از کمک به تحقیقات عمومی برای بررسی گزارشهایی مبنی بر ارتکاب جنایت جنگی توسط نیروهای ویژه بریتانیایی در افغانستان شده است.
گفته میشود که او اطلاعاتش را تا زمانی که پس از انتخابات ۴ژوئن به عنوان نماینده حزب کارگر و سپس وزیر انتخاب شد، پنهان کرده بود.
او چهار بار رهبری یک تور در افغانستان را هدایت کرده است. همچنین زمانی در کنار نیروهای ویژه نیز خدمت کرده است.
مسئله جنایت جنگی نیروهای خارجی در افغانستان از سال ۲۰۰۱تا ۲۰۲۱ یکی از موضوعاتی است که در جریان جنگ در این کشور رخ داده است.
استرالیا، انگلیس ، آمریکا و هلند از جمله کشورهایی هستند که متهم به جنایات جنگی در افغانستان هستند. اما آنچه نگران کننده به نظر میرسد این هست که روند بررسی این جنایات گاهی طولانی و زمانبر بوده است.
در همین رابطه وزیر دفاع پیشین انگلیس، در مهرماه سال جاری به کشتار غیرنظامیان در افغانستان اعتراف کرد.
او با حضور در کمیته هیئت مستقل تحقیق در مورد اتهام جنایت جنگی نیروهای ویژه انگلیس در افغانستان پاسخ داد.
او در این جلسه، گزارش ها مبنی بر کشتار غیرقانونی غیرنظامیان افغانستان توسط نیروهای ویژه انگلیس را دقیق توصیف کرد.
مسئله جنایت جنگی در افغانستان امر تازهای نیست. در سالهای اخیر هرازگاهی گزارشهایی مبنی بر جنایتهای جنگی کشورهای خارجی که در دو دهه گذشته در افغانستان حضور داشتند مانند هلند، استرالیا، امریکا منتشر میشود، اما آنچه نگران کنندهتر به نظر میرسد، این امر است که روند تحقیقات در این باره طولانی و گاهی همراه با مشکلات بوده است.
سال گذشته شاهزاده هری از اعضای خانواده سلطنتی انگلیس نیز افشا کرده بود که در دوران اشغال در افغانستان دست به جنایت جنگی زده است و ۲۵ نفر را غیرمسئولانه در افغانستان کشته است. اعترافی که جنجال برانگیز شد.
پیش از این نیز گزارش شده بود که نیروهای نظامی انگلیس در افغانستان ۵۴ نفر را در یک دوره شش ماهه بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۱ در ولایت هلمند تحت عملیات «دستگیر کن یا بکش» کشته بودند. که بیشتر این افراد غیرنظامیان بودند.