درخواست افغانستان از مقامات خیبرپختونخوا برای لغو مالیات تجارت ترانزیتی

کاهش تجارت ترانزیتی افغانستان و پاکستان

به گزارش ایراف به نقل از پاکستان تودی، حافظ محب‌الله شاکر، سرکنسول افغانستان در پیشاور مخالفت شدید خود را با مجوز توسعه زیرساخت که توسط دولت خیبرپختونخوا بر کالاهای تجارتی به افغانستان تحت توافقنامه تجاری ترانزیتی را بیان کرد.

او در دیدار با هیئتی از اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان به رهبری ضیاالحق سرحدی این مالیات را نقض کنوانسیون ژنو خواند که تسهیلات را برای کشورهای محصور در خشکی تضمین می‌کند.

محب الله شاکر افزود که چنین اقداماتی بر تجارت دو جانبه و اقتصاد منطقه تاثیر منفی می‌گذارد.

نماینده افغانستان همچنین بر اهمیت رفع موانع تجارت ترانزیتی برای تقویت روابط اقتصادی و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای تاکید کرد.

همچنین اعضای این هیات بر موانع لجستیکی تاکید کردند و خاطرنشان کردند که کامیون‌های پاکستانی مجاز هستند فقط تا اسلام آباد سفر کنند و پس از آن باید وسایل نقلیه افغانی برای حمل و نقل به کار گرفته شوند که به طور قابل توجهی هزینه‌ها را افزایش می‌دهد.

این درحالی است که چندی پیش نیز اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان از کاهش شدید تجارت با افغانستان ابراز نگرانی کرد.

این اتاق در بیانیه‌ای که چند روز پیش منتشر کرده نوشته بود که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دلار بوده که سپس به ۷۰۰ میلیون دلار کاهش یافته است.

ضیاء الحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک اجرای دو درصدی انکشاف زیرساخت (IDS) توسط دولت خیبر در مورد محموله‌های صادراتی را دلیل کاهش اخیر تجارت بین پاکستان و افغانستان دانست.

وی با اشاره به دلایل دیگر پشت این کاهش حجم تجارت، گفته بود که بسته شدن مکرر مرز پاکستان و افغانستان در تورخم، سند پذیرش موقت (TAD)، اجرای ممنوعیت تجارت پاکستان و افغانستان شامل ضمانت 100 درصدی بانکی، اجرای 10 درصد هزینه پردازش، محدودیت در بندر کراچی باعث توقیف بیش از 300 مورد کانتینرهای تجارت ترانزیتی شده است.

پیشنهاد:   امیرخان متقی: تلاش های نماینده ویژه رییس جمهور ایران برای افغانستان قابل ستایش است
لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=43377
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها