به گزارش ایراف، علی موجانی، پژوهشگر و کارشناس مسائل افغانستان حمایت شماری از مردم در ولایت خوست افغانستان از سقوط دولت اسد در سوریه آن را یک «نقطه عطف» در سرنوشت سیاسی طالبان خوانده است.
موجانی در حساب رسمی خود در ایکس نوشته است که تظاهرات روز گذشته خوست در افغانستان به حمایت از تغییر نظام در سوریه را باید یک عطف بی سابقه برای سرنوشت سیاسی طالبان و گفتمان درونی این اندیشه دانست.
این کارشناس مسائل افغانستان همچنین به طور تلویحی به اختلاف دیدگاه در مورد تحولات منطقه خاورمیانه در میان رهبران طالبان اشاره کرده است.
موجانی برگزاری تظاهرات حمایتی از تحولات سوریه در ولایت خوست را درحالی شهروندان قندهار اجازه برگزاری تظاهرات برای حمایت از فلسطین را نداشتند، پرسش برانگیز خوانده است؟
او آورده: معلوم نیست در حالی که شیخ صاحب برای حمایت از غزه اجازه تجمع نداد، چگونه خلیفه صاحب حقانی این امکان را داده است؟
لازم به ذکر است که قندهار به عنوان خواستگاه اصلی طالبان و پایگاه مهم هبت الله آخوندزاده است. درحالی که خوست در شرق افغانستان پایگاه شبکه حقانی به رهبری سراج الدین حقانی است که نفوذ زیادی در این منطقه دارد.
در پی تحولات اخیر سوریه شماری از حامیان طالبان در شبکه های اجتماعی حمایت خود را از تهاجمات تحریر شام و تغییر نظام سیاسی در سوریه اعلام کردند.
وزارت خارجه طالبان نیز روز گذشته با انتشار بیانیه ای تسلط تحریر شام بر سوریه را تبریک گفت.
در این بیانیه با ابراز امیدواری از اینکه مراحل باقیمانده انقلاب به گونهای مدیریت شود که زمینهساز ایجاد نظامی امن، متحد و باثبات باشد، تأکید شده است که روند انتقال قدرت باید به نحوی پیش برود که نظامی اسلامی و مستقل، پاسخگوی خواستههای همه اقشار مردم سوریه باشد و از هرگونه تبعیض و انتقامجویی اجتناب کند.
وزارت خارجه طالبان بر لزوم اتخاذ سیاست عفو عمومی تأکید و ابراز امیدواری کرده است که این سیاست، زمینهساز اتحاد تمامی اقشار جامعه سوریه شود.