به گزارش ایراف، لطیف نظری معاون سرپرست وزارت اقتصاد طالبان در گفتگویی با شبکه خبری طلوع نیوز گفت: جهان درک کرده است که از افغانستان هیچ تهدیدی متوجه کشورهای دیگر نخواهد شد و افغانستان سرچشمه کنش های افراطی نخواهد بود.
وی افزود: برعکس افغانستان مصمم است تا منافع مشترک را در حوزه های اقتصادی و تجاری با کشورها تعریف کند و برای تحقق این امر گام های جدی بردارد و همچنین به سرکوب گروه هایی که مخل نظم و امنیت منطقه هستند بپردازد.
این اظهارات درحالی مطرح می شود که در بیش از سه سال گذشته کشورهای منطقه در مواردی متعدد نگرانی خود را افزایش ناامنی برآمده از افغانستان اعلام کرده اند.
به طورمثال کشورهای آسیای مرکزی به ویژه تاجیکستان تاکنون بارها از حضور فعالیت های تروریستی در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
ایجاد طرح کمربند امنیتی در اطراف افغانستان به همین منظور از سوی این کشورها مطرح شده است.
نظری در ادامه گفت: آنچه که اشاره شد طبق اشارات عینی و میدانی در سه سال حکومت طالبان قابل تحقق بوده است.
او همچنین تصریح کرد که در حال حاضر حتی یک نقطه کوچک از افغانستان هم خارج از کنترل حکومت سرپرست طالبان نیست. در حالی که در گذشته و حتی در دوره جمهوریت نیز شما شاهد بودید که زمانی که ناتو و نیروهای آمریکایی حضور داشتند همواره بخشهایی از خاک اففانستان خارج از کنترل حاکمیت وقت بود.
وی در ادامه گفت که این نکته های بسیار مهمی است چرا که بر اساس تعریفی که در حقوق بین الملل از یک دولت می شود عملا حکومت سرپرست با حکومت، حاکمیت، جغرافیا و مردمش آن را تثبیت کرده است.
نظری خاطرنشان کرد که این نکات باعث شده که برخی کشورها از جمله روسیه در تعامل خود با طالبان بازنگری کنند. و این تعامل می تواند که افغانستان را بار دیگر وارد فرآیندها و نهاد های منطقه ای و بین المللی بکند.
حکومت سرپرست طالبان شناسایی بین المللی و گسترش تعامل با منطقه و جهان را دراولویت سیاست خارجی خود قرار داده است.
طالبان در بیش از سه سال گذشته کوشیده است با چراغ سبز نشان دادند به کشورهای منطقه و جهان آنها را با خود هموار کنند.
در این مدت کشورهای مختلف با طالبان درهای تعامل را گشوده اند اما تاکنون هیچ کشوری حکومت آنها را به رسمیت نشناخته است.
ایجاد دولت فراگیر، برداشتن محدودیت ها علیه زنان ازجمله خواسته هایی است که جهان برای به رسمیت شناختن طالبان مطرح کرده است.