نگرانی اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان از کاهش شدید تجارت با افغانستان

ارزش ۷۰۰ میلیون دلاری صادرات افغانستان | کاهش ۳۲ درصدی صادرات به پاکستان

به گزارش ایراف به نقل از د نیوز (thenews) اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان از کاهش شدید تجارت با افغانستان ابراز نگرانی کرد.

این اتاق در بیانیه‌ای که روز گذشته منتشر کرده نوشته است که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به 2.5 میلیارد دلار بوده که سپس به 700 میلیون دلار کاهش یافته است.

ضیاء الحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک ، اجرای دو درصدی انکشاف زیرساخت (IDS) توسط دولت خیبر در مورد محموله‌های صادراتی را دلیل کاهش اخیر تجارت بین پاکستان و افغانستان دانست.

وی با اشاره به دلایل دیگر پشت این کاهش حجم تجارت، گفت: بسته شدن مکرر مرز پاکستان و افغانستان در تورخم، سند پذیرش موقت (TAD)، اجرای ممنوعیت تجارت پاکستان و افغانستان شامل ضمانت 100 درصدی بانکی، اجرای 10 درصد هزینه پردازش، محدودیت در بندر کراچی باعث توقیف بیش از 300 مورد کانتینرهای تجارت ترانزیتی شده است.

ضیاء گفت: به دلیل توقف این بیش از 300 کانتینر در بندر کراچی، جریمه‌های مالی هنگفتی تحت عنوان اتهامات رد مرزی و توقیف اعمال شد و بخش زیادی از تجارت پاکستان و افغانستان به بندر عباس و چابهار در ایران منتقل شد.

معاون ارشد اتاق مشترک افغانستان و پاکستان همچنین عنوان کرد که به دلیل اعمال دو درصدی انکشاف زیرساخت بر روی کالاهای صادراتی در خیبر پختونخوا، بیشتر محموله های صادراتی که از مرز تورخم به افغانستان منتقل می شد به مرز چمن در بلوچستان منتقل شده است و این امر خیبر پختونخوا را از درآمد قابل توجهی محروم کرده است.

وی از حکومت خیبر پختونخوا خواست تا در تصمیم خود در مورد اعمال این قانون بر صادرات تجدید نظر کند زیرا این تصمیم هزاران تن از افراد مرتبط با تجارت پاکستان و افغانستان را بیکار کرده است.

پیشنهاد:   مخالفت احزاب پاکستانی با حمله به افغانستان | «منطقه به جهنم تبدیل می‌شود»

او از حکومت خیبر پختونخوا خواست تا فوراً یک برنامه اقدام جامع برای ارتقای تجارت منطقه ای و رفع موانع در فعالیت‌های اقتصادی که باعث کاهش تجارت با افغانستان میشود، ارائه دهد.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=43062
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها