دیپلمات: چین به دنبال تعمیق روابط با افغانستان است

به گزارش ایراف، دیپلمات در تحلیلی که امروز منتشر یافته، آورده است که چین تعامل خود را با افغانستان تحت حاکمیت طالبان عمیق تر می کند.

در این تحلیل آمده است که روابط اقتصادی افغانستان و چین درحال گسترش است.به طوری که تجارت دو طرفه در سال 2023 به 1.3 میلیارد دلار رسید که 125 درصد افزایش نسبت به سال های گذشته را نشان می دهد.

براساس توافقنامه امضا شده بین دو کشور از اول دسامبر 2024 محصولات افغانستان به طور 100 درصد بدون عوارض گمرکی به بازار چین دسترسی دارند. این مساله این فرصت را برای افغانستان فراهم کرده است تا صادرات خود را گسترش دهد.

این درحالی است که چین اولین کشوری بود که سفیر خود را به افغانستان فرستاد و نماینده طالبان را نیز پذیرفت. هرچند یوشیا یونگ، نماینده ویژه چین در امور افغانستان در مصاحبه با طلوع نیوز به صورت تلویحی گفت که به رسمیت شناختن دولت طالبان توسط چین به اجماع منطقه ای و حذف گروه های تروریستی از خاک افغانستان بستگی دارد.

این درحالی است با بازگشت ترامپ به قدرت ممکن است نگرانی هایی در کشورهای مرتبط با افغانستان ایجاد کند.

در همین رابطه، هدف پکن نیز تامین منافع خود با درنظر گرفتن تغییرات غیرمنتظره در سیاست آمریکا در برابر افغانستان است. با این حال انتظار می رود که سیاست چین در افغانستان بدون تغییر باقی بماند.

دیپلمات می افزاید، منافع کلیدی چین در افغانستان مربوط به امنیت است.هدف آن جلوگیری از تبدیل شدن افغانستان به پناهگاه امن تروریست هایی است که منافع این کشور و شرکایش را در طرح یک کمربند- یک جاده تهدید می کنند.

پیشنهاد:   واکنش وزارت صنعت طالبان به گزارش بانک جهانی | صادرات افغانستان جریان دارد

افزون بر این چین به دنبال آن است تا تضمین پیدا کند که جدایی طلبان ایغور پناهگاه هایی در افغانستان پیدا نخواهند کرد.

همچنین چین به دنبال آن است منابع دست نخورده افغانستان را استخراج کند و نفوذ ژئوپلتیکی خود را گسترش دهد.این کشور همچنین به عنوان همسایه و قدرت بزرگ در راستای بهبود زندگی مردم افغانستان سهم اقتصادی بگیرد.

دیپلمات در ادامه می افزاید چین معتقد است که جایگاه ژئواستراتژیک افغانستان برای اجرای پروژه یک جاده-یک کمربند مهم است. به طوری که دو کریدور اقتصادی چین- پاکستان و کریدور اقتصادی چین-آسیای مرکزی-غرب آسیا از کشورهای همسایه افغانستان عبور می کنند.

دیپلمات در انتها می آورد پکن برای دستیابی به این اهداف پنج روند را دنبال می کند:

نخست آنکه چین اکنون از رهگذر افغانستان، تعامل بلندمدتی را با همسایگان شروع کرده است.دیگر آنکه چین فارغ از نوع حکومتی که در افغانستان است تمایل به توسعه روابز با این کشور دارد.

سوم آنکه تمرکز خود را از پاکستان به سمت افغانستان و ایران برای اتصال منطقه ای تغییر داده است.

در همین رابطه چین برای توسعه روابط با افغانستان مستقل از پاکستان عمل می کند. و در آخر آنکه چین به حمایت های خود از طالبان در مجامع بین المللی ادامه خواهد داد ضمن آنگه در تلاش است این گروه را متقاعد کند که روش حکومت داری خود را اصلاح کند و به گروه های تروریستی اجازه استفاده از خاک افغانستان را ندهد.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=42945
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها