به گزارش ایراف، رحمت الله فیضان، معاون نمایندگی وزارت خارجه طالبان در هرات گفت که حکومت سرپرست طالبان در تاریخ معاصر افغانستان تنها حکومتی است که تلاش های قابل توجهی برای تامین «وحدت ملی»، «حفاظت از تمامیت ارضی» و مبارزه با «قوم گرایی افراطی» انجام داده است.
او که این صحبت ها را در حساب رسمی خود در ایکس نوشته، مدعی شده است که حکومت سرپرست با استناد به اصول اسلامی و تاکید بر اشتراکات دینی و فرهنگی، توانسته است برای مقابله با تفرقه افکنی های قومی و حفظ یکپارچگی در کشور گام های موثری بردارد.
فیضان درحالی این اظهارات را مطرح می کند که پس از گذشت بیش از سه سال از ایجاد حکومت سرپرست در افغانستان، در کابینه این حکومت چهره ها و شخصیت هایی از گروه طالبان و عمدتا از قوم پشتون دیده می شود.
در همین رابطه، انستیتو مطالعات خاورمیانه در گزارشی که در خردادماه سال جاری منتشر کرده، آورده بود که در ترکیب قومیتی حکومت سرپرست از میان ۱۱۳۷ نفر، ۸۹۱ نفر پشتون، ۲۸ نفر از قومیت ازبک، ۵۳ نفر تاجیک و ۳ نفر هزاره هستند.
این گزارش با بررسی ترکیب قومی رهبران ارشد طالبان، سهم هر قوم از قدرت در افغانستان را برآورد کرده است.
طبق این گزارش، تاجیکها پنج درصد، ازبکها سه درصد و هزارهها نیم درصد در رهبری حکومت سرپرست نقش دارند.این درحالی است که در ترکیب قومی دولت طالبان، بیشترین درصد سهمگیری از قدرت، متعلق به پشتونهای افغانستان است. براساس برآورد این گزارش، بیش از ۹۰ درصد از ترکیب قومی دولت طالبان را پشتونها تشکیل میدهند.