به گزارش ایراف؛ با آغاز فصل برداشت زعفران در افغانستان، تاجران محلی انتظار محصول بهتری نسبت به سالهای گذشته دارند و این امید را برانگیخته است که صادرات این محصول گرانبها، که در محلی به عنوان “طلای سرخ” شناخته میشود، به بهبود اقتصاد آسیبدیده کشور افغانستان کمک کند.
افغانستان بعد از ایران دومین تولید کننده زعفران در جهان است.
در ماه ژوئن، یک موسسه بین المللی در بلژیک، زعفران افغانستان را برای نهمین سال متوالی به عنوان بهترین زعفران جهان معرفی کرد.
زعفران گرانترین ادویه جهان است که هر کیلوگرم آن حدود 2هزار دلار به فروش میرسد و صادرات آن ارز خارجی قابل ملاحظهای را برای افغانستان فراهم می کند.
با توجه به اینکه انتظار میرود بازده زعفران امسال از 50 تن فراتر رود دولت و اتحادیه ملی زعفران افغانستان به دنبال افزایش صادرات هستند.
عبدالسلام جواد آخوندزاده، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت، در این باره گفته است طی 9 ماه اول (سال 2024)، افغانستان حدود 46 تُن زعفران به کشورهای مختلف صادر کرده است. تاجران ما در هر جایی که بخواهند زعفران صادر کنند، از طریق مسیرهای هوایی و تسهیل مشارکت تاجران افغان در نمایشگاههای ملی و بین المللی از آنها حمایت میکنیم.
زعفران که حداقل 2000 سال از کشت آن میگذرد، برای آب و هوای خشک افغانستان به ویژه در هرات که 90 درصد زعفران افغانستان در آنجا تولید میشود، مناسب است. بیشترین تجارت زعفران نیز در استان هرات متمرکز است.
بازار اصلی صادرات زعفران افغانستان هند است، جایی که زعفران یک عنصر رایج در مواد غذایی است و پس از آن شورای همکاری خلیج فارس – به ویژه عربستان سعودی و امارات متحده عربی، قرار دارند.
قدرت الله رحمتی، معاون اتحادیه زعفران گفت: صادرات زعفران ارز خارجی مورد نیاز افغانستان را به ارمغان میآورد و کمک قابل توجهی به تثبیت چرخه مالی در کشور میکند.”
این اتحادیه تخمین می زند که زعفران سالانه حدود 100 میلیون دلار به اقتصاد افغانستان کمک می کند.