چابهار، محور توسعه اقتصادی افغانستان و گشایش مسیرهای تجاری جدید

توسعه چابهار و تغییر چشم‌انداز اقتصادی آسیای مرکزی

اخیراً سومین نشست مشترک کارگروه بندر چابهار با حضور نمایندگان ایران، هند، ازبکستان و اتاق‌های بازرگانی افغانستان در بمبئی برگزار شد. در این نشست، بر اهمیت توسعه بندر چابهار در راستای بازسازی و تقویت اقتصادی افغانستان تاکید شد.

شرکت کنندگان در این جلسه به نقش مهم بندر چابهار در ایجاد کریدور تجاری به آسیای مرکزی اشاره کرده و بر لزوم تسهیل ترانزیت کالا از این بندر به سایر نقاط منطقه تأکید کردند. همچنین، افزایش تردد ترانزیتی از طریق چابهار و تقویت روابط تجاری میان کشورهای منطقه از دیگر موضوعات مطرح شده در این نشست بود.

در این جلسه، گزارشی از عملکرد پایانه شهید بهشتی بندر چابهار و تسهیلات ارائه شده برای ترانزیت توسط شرکت‌های هندی ارائه شد. هند در ماه مه 2024 قراردادی 10 ساله برای بهره‌برداری از این بندر استراتژیک با ایران امضا کرده که به گسترش تجارت با آسیای مرکزی کمک خواهد کرد.

چابهار که در خلیج عمان قرار دارد، به عنوان یک دروازه مهم برای دسترسی هند به افغانستان و آسیای مرکزی از طریق پروژه جاده‌ای و ریلی کریدور حمل و نقل بین‌المللی شمال-جنوب شناخته می‌شود. این قرارداد بلندمدت، جایگزین پیمان اولیه 2016 شد که بر عملیات هند در پایانه شهید بهشتی تمرکز داشت.

در پایان این نشست، تجار و فعالان اقتصادی خواستار استفاده بهینه از ظرفیت‌های بندر چابهار برای تسهیل تجارت و ترانزیت شدند.

پیشنهاد:   ویدئو | روند همکاری ما با هند در رابطه با بندر چابهار به شکل مناسبی ادامه دارد
لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=41579
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها