به گزارش ایراف، سازمان غذا و کشاورزی، و برنامه توسعه سازمان ملل میخواهد با آزادسازی ۱۹ میلیون دلار بودجه برنامههای اقلیمی افغانستان که در مدت سه سال از قدرت گرفتن طالبان مسدود مانده بود، به این کشور کمک کنند.
سازمان غذا و کشاورزی می خواهد با بودجه ۱۰ میلیون دلاری برای بهبود مدیریت منابع طبیعی در چهار ولایت افغانستان تلاش کند.
همچنین برنامه توسعه سازمان ملل متحد نیز قصد دارد ۸.۹ میلیون دلار برای احیای جوامع روستایی تأمین کند، زیرا دامداری در روستاها به دلیل خشکسالی به شدت آسیب دیده است. این سازمان همچنین یک بودجه ۲۰ میلیون دلاری دیگر را نیز تأمین می کند.
برنامه توسعه سازمان ملل متحد تأکید دارد که بودجه اقلیمی بدون دخالت مستقیم طالبان، به مردم ارائه شود.
استفان رودریکز، نماینده برنامه توسعه سازمان ملل متحد اظهار کرد که در حال گفتوگو با نهادهای مالی اقلیمی از جمله برنامه جهانی محیط زیست سازمان ملل است تا منابع مالی را دوباره به افغانستان وارد کنند، بدون اینکه این منابع در دسترس طالبان قرار گیرند.
دیک ترنچارد، مدیر سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد در افغانستان نیز در مورد تغییرات اقلیمی در افغانستان گفته است که در افغانستان هیچ تردیدی درباره تاثیرات تغییرات اقلیمی وجود ندارد. شما اثرات آن را در هر گوشهای مشاهده میکنید.
گفته می شود این دو آژانس بین المللی باید تایید اولیه را از دبیرخانه برنامه جهانی محیط زیست سازمان ملل (GEF) دریافت کند تا بتوانند پیشنهادات خود را برای کمکهای مالی ارسال کنند.
پیشتر نیز سازمان ملل در کنفرانس تغییرات اقلیمی باکو از کشورها خواسته بود توجه و کمک های بشردوستانه بیشتری در دراز مدت به افغانستان داشته باشند .
تغییرات اقلیمی در افغانستان سبب خشکسالی، سیلابهای گاه و بیگاه در بیشتر ولایات شده که در نتیجه آن شهروندان زیادی در ولایاتی مانند بادغیس مجبور به ترک خانه هایشان شده اند.
گفتنی است پس از تسلط دوباره طالبان در ۲۰۲۱، هیچ بودجه جدیدی در این زمینه به افغانستان اختصاص نیافته است و اگر این تلاش سازمان ملل به نتیجه برسد، این اولین بار در سه سال گذشته خواهد بود که افعانستان از بودجه جدید اقلیمی بینالمللی بهره مند می شود.