کریدور ریلی چین-ایران-افغانستان، کلیدی برای توسعه اقتصادی منطقه است

حسن نوری‌زاده، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در گفتگوی اختصاصی با ایراف هدف از دیدار هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی را تکمیل کریدور چین، ایران و افغانستان و دسترسی افغانستان به آب‌های گرم در حوزه ترانزیت ریلی عنوان کرد.

او افزود: حوزه ترانزیت ریلی هم به جهت ارزان بودن و هم به جهت سرعت و حجم جابجایی بار بسیار زیادی که برای کشورهای مختلف می‌تواند داشته باشد برای ما حائز اهمیت است.

نوری‌زاده در ادامه گفت: به‌خصوص اینکه ریل داخل خود کشور افغانستان، ریل نرمال است و اکنون فاز اول این ریل توسط کنسرسیوم شرق از شهر خواف تا ایستگاه روزنک در داخل خود افغانستان و ادامه آن به سمت شهر هرات و مزارشریف و از آنجا هم اتصال به کشور چین ضمن اینکه کشورهای ازبکستان،تاجیکستان و ترکمنستان به صورت آنتنی به این خط وصل خواهد شد.

او در ادامه خاطرنشان کرد: در جلسه امروز بحث راه‌آهن و ‌‌فناوری صنایع بکر معادن افغانستان برای ما در اولویت است، هم به جهت دانش فنی، پروسس و فناوری آن داخل ایران و مجددا صادرات به کشور افغانستان.

معاون اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: اتفاق بسیار خوبی شروع شده است. طرف افغانستان هم قول داد که ظرف ۱۸تا ۲۴ماه آینده این خط تکمیل شود.

نوری زاده افزود: قطعا تکمیل این خط می‌تواند در اقتصاد دنیا و اتصال کشورهای حوزه CIS  موثر باشد.

او در ادامه افزود: همچنین افغانستان از طریق جمهوری اسلامی و ترکیه به کشورهای اروپا، می‌تواند نقش بسیار موثری را در حوزه اقتصادی ایفا کند.

پیشنهاد:   نگاهی به اشکال و دلایل خشونت علیه زنان در افغانستان

نوری زاده در خصوص تاثیر این خط بر روابط اقتصادی ایران و افغانستان تاکید کرد: اقتصاد زیربنای امنیت است و وقتی در این سطح و مقیاس بتوانیم از بستر راه‌آهن استفاده کنیم، حجم برداشت بسیار زیادی از معادن افغانستان، معادنی که واقعا زیرساخت‌ها به هم جهت هزینه در برداشتن  و هم فرصت اجرای آن در کوتاه مدت میسر نیست.

معاون استاندار خراسان رضوی ادامه داد: به همین خاطر انتقال مواد خام از داخل افغانستان به داخل جمهوری اسلامی و بحث پروسس و فناوری آن هم در حوزه ایجاد اشتغال در حوزه ماندگاری دائم جمهوری اسلامی ایران و همکاری با کشور افغانستان خاصتا که سیاست ما و سیاست دولت سهیم شدن در اقتصاد هر دو کشور توسط تجار و دولت هست. این‌ موارد می‌تواند در آینده رونق اقتصادی این کشورها حائز اهمیت باشد.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=41336
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها