مسابقه تسلیحاتی پاکستان و هند در تولید و استفاده از پهپادهای پیشرفته

به گزارش ایراف، بی بی سی اردو نوشته است که پاکستان و هند در حال اضافه کردن پهپادهای نظامی پیشرفته به ذخیره سلاح‌های خود هستند. این کشورها نه تنها اقدام به خرید پهپاد نظامی از کشورهای دیگر کردند بلکه سعی دارند چنین پهپادهایی را به صورت بومی تولید کنند.

آمارها نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر استفاده از پهپاد برای اهداف نظامی در برخی کشورهای آسیایی از جمله چین، هند و پاکستان افزایش یافته است.

بیشتر تحلیل‌گران معتقدند که استفاده از پهپاد شیوۀ جنگ در منطقه را تغییر می‌دهد. در آینده بیشتر کشورهای جنوب آسیا تلاش خواهند کرد که در جنگ به جای استفاده از نیروی انسانی از پهپادها برای هدف قرار دادن دشمن استفاده کنند. استفاده از پهپاد برای جاسوسی تنش بین کشورهای منطقه را بیشتر می‌کند.

پاکستان نسبت به هند پهپادهای نظامی کمتری در اختیار دارد. پهپادهایی که می‌توانند برای مدت زمان طولانی در ارتفاع زیاد پرواز کنند و رادارگریز باشند اهمیت بیشتری دارند.

به گفته کارشناسان دفاعی پهپادها می‌توانند با زیر نظر داشتن دشمن، جاسوسی و هدف قرار دادن نقاط حساس با کمترین هزینه بیشترین آسیب را به دشمن وارد کنند.

تا 4 سال آینده هند تقریبا 5 هزار پهپاد نظامی در اختیار خواهد داشت. پاکستان پهپادهای کمتری در اختیار دارد اما این پهپادها 10 الی 11 ویژگی برجسته دارند که توانایی آنها را نسبت به پهپادهای کشورهای دیگر بیشتر می‌کند.

هند قرارداد خرید پهپاد نظامی از آمریکا را امضا کرده است که رقم آن به 3 میلیارد دلار می‌رسد. هند به همراه این پهپادها 500 میلیون دلار دوربین‌های لیزری و موشک نیز برای تجهیز پهپادها از آمریکا خریداری می‌کند.

پیشنهاد:   هشدار ساکنان چمن: در صورت عدم رفع محدودیت‌ها، مرز اسپین بولدک را خواهیم بست

قرار است هند 15 پهپاد آمریکایی در اختیار نیروی دریایی هند قرار بگیرد و 16 پهپاد آمریکایی برای تجهیز نیروی زمینی این کشور استفاده شود. پهپاد آمریکایی پریدیتور خطرناک‌ترین پهپادهای جهان هستند که در جنگ افغانستان، عراق و صومالی مورد استفاده قرار گرفتند. هند تعداد پهپاد اسرائیلی هرون نیز خریداری کرده است.

هند در سال 2020 بعد از درگیری با چین در منطقه لداخ از توابع کشمیر استفاده از پهپاد نظامی را گسترش داد. در حال حاضر آمریکا از هند خواسته تا برای مهار کردن نیروی دریایی چین از پهپادهای پیشرفته نظامی استفاده کند.

پاکستان بیشتر از ترکیه و چین پهپاد نظامی خریداری می‌کند. به تازگی ارتش پاکستان از ایتالیا و آلمان نیز پهپادهای پیشرفته نظامی خریداری کرد. در همین حال پهپادهای براق و شهپر به صورت بومی در پاکستان تولید می‌شوند.

در سال 2022 پاکستان از پیشرفته‌ترین پهپاد خود با نام شهپر 2 رونمایی کرد. این پهپاد می‌تواند تا هزار کیلومتر پرواز طولانی مدت داشته باشد و مواضع دشمن را با کمک هدف‌گیری دقیق لیزری منهدم کند.

پهپادهای پاکستان از جمله ابابیل، شهپر و براق می‌توانند سامانه دفاعی اس 400 هند را از کار بیندازند و موشک‌های هندی پرتهوی را از مسیر منحرف کنند. پاکستان پنجمین کشوری است که از تکنولوژی پهپاد برای رسیدن به اهداف نظامی استفاده می‌کند.

پهپادهای پاکستان می‌توانند تا 50 ساعت به پرواز خود ادامه دهند و چون ارتفاع آنها زیاد است ناوهای جنگی نمی‌توانند به این پهپادها آسیب برسانند. استفاده از پهپاد علیه کشورهایی موثر است که سیستم دفاعی در برابر آن نداشته باشند.

 

پیشنهاد:   صادرات نزدیک به 2 میلیون تن کالا از سیستان و بلوچستان در 8 ماه گذشته
لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=41276
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها