به گزارش ایراف، صالح با افشاگری ناخواسته از عدم صدور روادید توسط دهلی به مخالفان طالبان، گفت: طالبان نباید به هند دیکته کند که با چه کسانی صحبت کنند، کجا سرمایهگذاری کنند و به چه کسانی ویزا بدهند یا ندهند.
وی افزود: هند باید رویکردی متوازن در پیش گیرد تا حسننیت مردم افغانستان را حفظ کرده و تصویری را که از خود در طول دههها ساخته است، پایدار نگه دارد.
این درحالی است که در روزهای گذشته روزنامه ساندی گاردین در گزارشی نوشته است که هند به دنبال بررسی درخواست طالبان برای نماینده هند است.
در این گزارش آمده است که در گامی مهم در جهت رسمی کردن روابط دیپلماتیک بین دهلی و کابل، دولت هند احتمالا درخواست دولت تحت رهبری طالبان را برای تعیین نماینده برای کنسولگری افغانستان در بمئی خواهد پذیرفت.
این اقدام که شامل تایید نامزدی است که توسط طالبان ارسال میشود، نشاندهنده رویکرد عملگرایانه هند برای تعامل با دولت کنونی افغانستان است و گام احتمالی بعدی گسترش به رسمیت شناختن کامل رسمی است.
این روزنامه می افزاید، فرد مذکور، اکرام الدین کمیل، احتمالاً به عنوان منشی دوم منصوب خواهد شد. این تحول جالب توجه است، زیرا تا کنون، دولت هند، فاصله را تا آنجا که به تحرکات دیپلماتیک بین دو کشور مربوط می شود پس از روی کار آمدن دولت طالبان در اوت ۲۰۲۱ حفظ کرده است.
لازم به ذکر است تا آنجا که به روابط رسمی دیپلماتیک مربوط می شود، کابل و دهلی هر دو روابط خود را حفظ کرده و اطلاعات را هرچند در سطح غیررسمی رد و بدل می کنند.
چند ماه است که یک تیم کوچک “فنی” از مقامات هندی در کابل کار می کنند.
حکومت طالبان پس از به قدرت رسیدن، برخلاف روایتی که پیش میرفت، خود را به عنوان پناهگاه گروههای تروریستی تحت حمایت پاکستان معرفی نکرد. برعکس، کابل تضمین کرده است که گروه های تروریستی علیه هند اجازه فعالیت یا مخفی شدن در افغانستان را ندارند.
این رسانه در ادامه استدلال می کند که افزایش نزدیکی بین دهلی و کابل به عنوان نشانه ای از چگونگی رفتار طالبان در مورد نیازهای استراتژیک هند تلقی می شود.