استاندار خراسان رضوی: انسداد مرزهای شرقی از مهم‌ترین طرح‌های ملی و راهبردی کشور است

به گزارش ایراف، غلامحسین مظفری روز جمعه (۲۵ آبان ۱۴۰۳) در سفر به تایباد و بازدید از طرح انسداد مرزی ایران و افغانستان، اظهار کرد: این طرح یکی از مهم‌ترین طرح‌های ملی و راهبردی کشور است که ساخت آن براساس آخرین دست یافته‌های علمی، فنی و اصولی نیرو‌های مهندسی ارتش در حال انجام است.

وی افزود: انجام مراحل مختلف پروژه انسداد مرزی طبق برنامه ریزی‌های انجام شده به مدت سه سال به طول خواهد انجامید که با رصد و پایش‌های انجام شده طبق استاندارد‌های لازم و کارشناسی شده به ثمر نشسته است.

استاندار خراسان رضوی گفت: این طرح افزون بر ۹۰۰ کیلومتر طول دارد که ۳۰۰ کیلومتر آن در خراسان رضوی است.

مظفری افزود: یکی از مهمترین مولفه‌های اصلی این پروژه ملی، ایجاد امنیت پایدار در جای جای مرز‌های شمال شرق کشور خواهد بود.

وی ادامه داد: با بهره برداری نهایی از این طرح، امکانات و تجهیزات استفاده شده بدون شک ورود غیرمجاز اتباع افغانستان به کشور کاهش چشمگیری خواهد یافت.

استاندار خراسان رضوی گفت: خوشبختانه با تلاش و همراهی همه دستگاه‌های متولی کشوری، استانی و شهرستانی پروژه انسداد مرزی در شمال شرق به سرعت در حال انجام است و پیشرفت فیزیکی خوبی هم داشته است.

منطقه دوغارون باید تقویت شود

استاندار خراسان رضوی در نشست با مدیران و مسئولان دستگاه‌های اداری مستقر در این منطقه اقتصادی، اظهار کرد: منطقه دوغارون یک گذرگاه رسمی پر رفت و آمد در شرق کشورمان است که در بخش‌های مختلف ساختار مناسبی دارد، اما باید تقویت شود.

وی افزود: حضور و فعالیت‌های اقتصادی سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در دوغارون یک فرصت است و طی چند سال گذشته نهاد‌های مستقر در این مرز در حوزه‌های مختلف کاری هماهنگ‌تر شده‌اند، ولی در برخی از موضوعات هنوز جای کاری پیشتری لازم است.

استاندار خراسان رضوی گفت: ایجاد منطقه آزاد دوغارون یک ظرفیت و فرصت مناسب برای تایباد و استان خراسان رضوی است، که باید نهایت استفاده را در موضوعات متعدد از آن کرد و هر فعالیتی که قرار است در این منطقه انجام شود باید در چارچوب قانون باشد.

مظفری افزود: اشتغال و به کارگیری نیرو‌های بومی خطه مرزی تایباد در منطقه آزاد دوغارون باید در اولویت باشد که این خود اشتغال پایدار را به همراه خواهد داشت.

ایرنا به نقل از استاندار خراسان رضوی نوشت که بازنگری در ساختار و فضای فیزیکی ایجاده شده منطقه دوغارون ضرورت دارد و همه فعالیت‌هایی که در این کانون اقتصادی انجام می‌شود از سوی دستگاه‌های متولی به صورت مستمر رصد و پایش و مشکلاتش شناسایی می‌شود.

استاندار خراسان رضوی گفت: مرزنشینان، مرزبانان واقعی هستند که در ایجاد امنیت پایدار مرز‌ها نقش زیاد دارند و رسیدگی به اقتصاد ساکنان مناطق مرزی باید مدنظر باشد و فضای تلاش و کار در این نقاط مرزی فراهم شود و در واقع مرزنشینان در کنار نیرو‌های مسلح حافظان امنیت کشور هستند.

عملیات انسداد نوار مرزی ایران و افغانستان به صورت دیوارکشی به بلندی چهار متر و فنس کشی بخش بالایی آن است که به صورت کاملا هوشمند اجرا می شود.

مرز دوغارون با پیشینه بیش از یک قرن در فاصله ۱۸ کیلومتری جنوب شرقی شهر تایباد قرار دارد.

شهرستان تایباد ۱۴۵ هزار نفر جمعیت دارد و در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد و ۹۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد. تایباد به سبب وجود گذرگاه مرزی دوغارون در این نوار مرزی از اهمیت اقتصادی ویژه ای برخوردار است.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=40793
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها