به گزارش ایراف، صمد حسنزاده در نشست روسای اتاقهای بازرگانی سراسر کشور در تبریز با بیان اینکه برگزاری همایش صادرات غیرنفتی در طول سالهای گذشته باعث حل برخی از مشکلات اقتصادی کشور و منطقه شده است، اظهار کرد: این همایش فرصت خوبی برای همفکری بین نمایندگان و فعالان اقتصادی کشور با مسئولان اقتصادی است.
وی با بیان اینکه اکنون مشکلات مهم اقتصادی در کشور حاکم است، افزود: مسئولان کشور باید مسائل را به صورت علمی و کارشناسی شده مورد بررسی قرار دهند.
حسنزاده تاکید کرد: تعهد ارزی چنان مشکلی نیست که کشور ما را دچار گرفتاری بزرگ صادراتی کند و نتوانیم برنامهای برای آن تهیه کنیم؛ بنابراین راهکارهایی برای آن وجود دارد.
وی با بیان اینکه از نظر قانونی، صادرکننده صاحب ارز است، افزود: فعالان اقتصادی علیرغم مشکلات موجود، توانمند و شایسته هستند و همچنان فعالیت صادراتی خود را ادامه میدهند، برای کشور آورده و ثروت و اشتغال ایجاد میکنند و در شرایط سخت با قوانین دست و پاگیر برای کشور خدمت میکنند.
حسن زاده بیان کرد: بر اساس اعلام رئیس کل بانک مرکزی در روزهای آینده سامانه مبادله ارز در بانکهای عامل پیادهسازی میشود تا واردکننده و صادرکننده به ارز مورد نیاز خود با قیمت مناسب دسترسی داشته باشد.
وی با بیان اینکه امروز تمامی مسئولان نظام، آماده همکاری با بخش خصوصیاند، گفت: اگر منتظر انجام کار از سوی دولت باشیم، وضعیت امروز همچنان ادامه مییابد و اگر ما کنار دولت نباشیم نیز نمیتواند کاری انجام دهد، بنابراین سرمایه های بخش خصوصی می تواند شرایط خوبی را برای دولت به ارمغان آورد.
رئیس اتاق ایران در خصوص اعزام هیاتی از سوی دولت به کشور چین برای قرارداد جهت راهاندازی پنلهای خورشیدی، افزود: اگر دولت، سرمایههایی را که میخواهد در اختیار چین قرار دهد به بخش خصوصی کشور واگذار کند، مشکلات در کوتاهترین زمان حل خواهد شد و بخش خصوصی آماده ورود به این موضوع است.
علیرضا خامهزر، رئیس اتاق بازرگانی بیرجند در جمع روسای اتاق بازرگانی ایران در تبریز با بیان اینکه حدود ۲ میلیارد دلار صادرات به افغانستان داریم، گفت: با ارز ۷۰ هزار تومانی امکان رقابت در دنیا را نداریم.
محمود سیادت رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و افغانستان پیرامون آخرین وضعیت تجارت خارجی دو کشور پیشتر اظهار کرده بود: تعاملات تجاری دو کشور از زمان روی کار آمدن حکومت سرپرستی طالبان تاکنون به حال سابق خود بازگشته است. ارزش صادرات ایران به افغانستان در سال ۱۴۰۲ با رشد ۱۳ درصدی نسبت به سال قبل خود به عدد ۱.۸ میلیارد دلار رسید.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و افغانستان تصریح کرد: پیشبینی میشود که در صورت حفظ شرایط موجود افغانستان، میزان صادرات ما به این کشور در پایان سال ۱۴۰۳ به عدد ۲ میلیارد دلار برسد. در حال حاضر مقامات فعلی افغانستان برای واردات کالاهایی که نمونه مشابه داخلی دارند، تعرفههای بسیار سنگینی را وضع کرده است. این مسئله باعث شده که تجار ایرانی نتوانند بسیاری از کالاهای مصرفی را به این کشور صادر کنند.