به گزارش ایراف، ملاحسن آخوند، نخست وزیر طالبان گفته که تغییرات اقلیمی، خشکسالی و افزایش جمعیت، باعث کمآبی در افغانستان شده است.
او با اعلام اینکه افغانستان با تهدید کمآبی مواجه است، تاکید کرد که مدیریت آبها از اولویتهای کاری طالبان است.
وی در پیامی برای سمینار تحقیقی راههای استفاده از منابع آبی افغانستان از مردم افغانستان خواسته است تا برای حل این معضل با حکومت همکاری لازم را داشته باشند.
مقامهای طالبان در جریان سه سال گذشته همواره نسبت به بحران آب در کابل هشدار دادهاند.
این گروه گفته برای حل بحران آب در کابل سعی میکند آب رودخانه پنجشیر را به کابل منتقل کند.
سازمان ملل پیشتر اعلام کرده بود که حدود ۸۰ درصد از جمعیت افغانستان به آب آشامیدنی کافی دسترسی ندارند.
تلاطم و بینظمی آبوهوایی در افغانستان زندگی روستایی و شدیداً وابسته به زراعت اکثر باشندگان را دچار بحران کرده است. خشکسالی، باران و سرما و گرمای بیموقع، سیلاب و توفان، محیط زندگی مردمی را که از ابتداییترین امکانات حیات محرومند، مدام زیرورو میکند.
کارشناسان اقلیم سازمان ملل متحد باور دارند که ۲۰۲۳ با وجودی که گرمترین سال ثبت شده است، اما در سالهای پیش رو، رکورد خشکسالی شکسته خواهد شد.
گوترش، دبیر کل سازمان ملل هشدار داده که ذوب یخچالهای طبیعی، سیلهای مرگبار، توفانهای شدید و خشکسالیهای پیدرپی از جمله اثرات مخرب تغییرات آبوهوایی است.
در خاورمیانه و آسیای مرکزی، گرمی هوا دوبرابر اوسط جهانی افزایش یافته و پیامدهای آن بر دولتها و ساکنان فقیر این منطقه صدمات زیادی را وارد کرده است. گاهی این امر باعث تشدید تنش بین کشورهای منطقه شده است و این تنشها در آینده ممکن است به منازعات پرهزینه و ویرانگر بدل گردد.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه ملل متحد اظهار داشته است که ۳۰ ولایت از ۳۴ ولایت افغانستان با کمبود شدید آب مواجه هستند.