افغانستان؛ “آش نخورده و دهن سوخته” از تغییرات اقلیمی

احتمال سیل در ۸ ولایت افغانستان- ایراف نیوز

به گزارش ایراف، فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر اخیرا در گزارشی گفته است که افغانستان در میان آسیب‌پذیرترین کشورهای جهان در مقایسه با تغییرات اقلیمی و خطرات بلایا قرار دارد.

بر اساس آمار و گزارشات فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر، افغانستان در رتبه چهارم از نظر خطر بحران، در جایگاه و بیست‌وچهارم از نظر آسیب‌پذیری و آمادگی در شاخص سازگاری جهانی نوتردام برای تغییرات آب و هوایی قرار دارد.

همچنین تاثیرات تغییرات اقلیمی در افغانستان در سال های اخیر قابل توجه بوده از سیلاب های گاه و بیگاه گرفته تا رانش زمین و زمین لرزه هایی که این خطه را دچار آسیب های زیادی کرده است.

گفته می شود در سه سال گذشته نزدیک به ۴۰۰ زمین‌لرزه از جمله زمین‌لرزه‌های شش ریشتری و سه ریشتری در ولایت هرات در اکتبر ۲۰۲۳ ثبت شده است.

همزمان با رسیدن دمای جهانی به بالاترین رکورد ثبت‌شده و وقوع رویدادهای شدید آب و هوایی که زندگی مردم را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده، بیست و نهمین کنفرانس سازمان ملل در مورد تغییرات اب و هوایی،(COP۲۹) امروز دوشنبه ۱۱ نوامبر در باکو برگزار می شود.

این رویداد تا ۲۲ نوامبر ادامه دارد و رهبران سراسر جهان و نمایندگان کشورها گردهم می‌آیند تا راه‌حل‌های مشخصی برای حل این مسئله ارائه دهند.

در COP29، اقدامات فوری برای حمایت از جوامعی که با دمای شدید، کمبود آب و خشکسالی مواجه هستند، انجام می شود.

کنفرانس‌های تغییرات آب‌وهوایی (COP) مانند COP29 باکو، رویدادهای چندبعدی هستند که علاوه بر مسائل زیست‌محیطی، بر مسائل اقتصادی نیز تمرکز می کنند.

در این رویداد، نمایندگان افغانستان نیز حضور دارند. روح‌الله امین رییس تغییر اقلیم اداره ملی حفاظت محیط‌زیست اظهار کرده است که در این نشست روی موضوعات آسیب پذیری افغانستان از اثرات تغییر اقلیم، تقویت همکاری‌ها در راستای ازسرگیری پروژه‌های تعلیق شده افغانستان و دسترسی به میکانیزم‌های تغییرات اقلیمی گفتگو خواهد شد.

پیشتر رزا اوتونبایوا رییس نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان، کنفرانس جهانی کاپ ۲۹ را برای افغانستان مهم و آن را راهی برای اشتراک هیات افغانستان در نشست‌های جهانی آینده دانسته است.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=40466
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *