به گزارش ایراف، سیاستهای زن ستیزانه طالبان باعث شده که جامعه جهانی به آنها بدبین باشد.
از سوی دیگر اقتصاد افغانستان در حال نابودی است و زیرساختهای ضعیفی دارد و فقر در این کشور روند فزونی گرفته است با این حال، گردشگران خارجیها به دلایل مختلفی از جمله افزایش ارتباطات پروازی با مراکزی مانند دبی به این کشور سفر میکنند.
هرچند تعداد این گردشگران زیاد نیست. اما نسبت به گذشته رونق خوبی گرفته است. در سال 2021، 691 گردشگر خارجی به این کشور سفر کرده بودند، اما در سال 2022، این رقم به 2هزار 300 افزایش یافت و پارسال نیز این رقم به ۷هزار گردشگر رسید.
محمد سعید، رئیس اداره گردشگری در کابل گفت که بیشترین گردشگران از کشور چین هستند که آن هم به دلیل نزدیکی و جمعیت زیاد آنجا است. افغانستان نیز نسبت به برخی از همسایگان خود برتریهایی دارد.
بسیاری از کشورها پس از بازگشت طالبان به قدرت، روابط خود را با افغانستان قطع کردند و هیچ کشوری آنها را به عنوان حاکمان قانونی به رسمیت نمیشناسد.
سفارتخانههای افغانستان یا تعطیل شدند یا فعالیتهای خود را متوقف کردند.
جنگ قدرت بین سفارتخانهها و کنسولگریهای افغانستان متشکل از افرادی از دولت سابق مورد حمایت غرب و آنهایی که تحت کنترل کامل دولت طالبان هستند، وجود دارد.
سعید میپذیرد که موانعی برای توسعه گردشگری افغانستان وجود دارد، اما گفت که برای غلبه بر آنها با وزارتخانه ها همکاری میکند.
هدف نهایی او گرفتن ویزا در بدو ورود برای گردشگران است، اما ممکن است سالها با آن فاصله داشته باشند.
شبکه جادهای که در برخی نقاط کشور نیمه آسفالت است یا وجود ندارد، مشکلاتی دارد و خطوط هوایی تا حد زیادی از حریم هوایی افغانستان اجتناب میکنند.
کابل پایتخت بیشترین پروازهای بین المللی را دارد، اما هیچ فرودگاه افغانستان مسیر مستقیم با بازارهای توریستی بزرگ مانند چین، اروپا یا هند ندارد.
علیرغم چالشها، سعید میگوید که افغانستان به یک مرکز گردشگری تبدیل شود، جاه طلبی که به نظر میرسد توسط رهبران ارشد طالبان حمایت می شود.