دهلی نو حضور نماینده طالبان در هند را بررسی می‌کند

به گزارش ایراف، روزنامه ساندی گاردین در گزارشی نوشته است که هند به دنبال بررسی درخواست طالبان برای نماینده هند است.

در این گزارش آمده است که در گامی مهم در جهت رسمی کردن روابط دیپلماتیک بین دهلی و کابل، دولت هند احتمالا درخواست دولت تحت رهبری طالبان را برای تعیین نماینده برای کنسولگری افغانستان در بمئی خواهد پذیرفت.

این اقدام که شامل تایید نامزدی است که توسط طالبان ارسال می‌شود، نشان‌دهنده رویکرد عمل‌گرایانه هند برای تعامل با دولت کنونی افغانستان است و گام احتمالی بعدی گسترش به رسمیت شناختن کامل رسمی است.

این روزنامه می افزاید، فرد مذکور، اکرام الدین کمیل، احتمالاً به عنوان منشی دوم منصوب خواهد شد. این تحول جالب توجه است، زیرا تا کنون، دولت هند، فاصله را تا آنجا که به تحرکات دیپلماتیک بین دو کشور مربوط می شود پس از روی کار آمدن دولت طالبان در اوت 2021 حفظ کرده است.

لازم به ذکر است تا آنجا که به روابط رسمی دیپلماتیک مربوط می شود، کابل و دهلی هر دو روابط خود را حفظ کرده و اطلاعات را هرچند در سطح غیررسمی رد و بدل می کنند.

چند ماه است که یک تیم کوچک “فنی” از مقامات هندی در کابل کار می کنند.

حکومت طالبان پس از به قدرت رسیدن، برخلاف روایتی که پیش می‌رفت، خود را به عنوان پناهگاه گروه‌های تروریستی تحت حمایت پاکستان معرفی نکرد. برعکس، کابل تضمین کرده است که گروه های تروریستی علیه هند اجازه فعالیت یا مخفی شدن در افغانستان را ندارند.

این رسانه در ادامه استدلال می کند که افزایش نزدیکی بین دهلی و کابل به عنوان نشانه ای از چگونگی رفتار طالبان در مورد نیازهای استراتژیک هند تلقی می شود.

فردی که احتمالا منصوب خواهد شد، اکرام الدین کمیل دانشجوی هند بود و دکترای خود را از دانشگاه جنوب آسیا به پایان رسانده است.

پس از سقوط حکومت اشرف غنی به افغانستان بازگشت و در وزارت امور خارجه طالبان مشغول به کار شد.

منابع به ساندی گاردین گفتند که اکنون با گذرنامه عادی به دهلی بازگشته و در کنسولگری بمبئی مستقر شده است. به احتمال زیاد به او گذرنامه دیپلماتیک داده می شود و به عنوان دبیر دوم کنسولگری منصوب می شود.

ساندی گاردین می‌افزاید یک منبع رسمی بلندپایه در کابل، او را فردی “باهوش” توصیف کرد.

پذیرش نماینده دولت طالبان همچنین به هند راهی برای حفاظت از منافع خود، تضمین امنیت پروژه های هند و حفظ خط ارتباطی ارائه می‌دهد.

در عین حال، این اقدام احتمالاً توسط سایر کشورها دنبال خواهد شد و انتصاب دیپلمات‌های جدید را می‌پذیرند، زیرا بسیاری از کشورها همچنان در مورد به رسمیت شناختن یا تعامل کامل با  طالبان محتاط هستند.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=40365
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها