به گزارش ایراف، اسکندر مومنی، وزیر کشور در پاسخ به پرسش خبرنگار ایراف مبنی بر تاثیر دیوار مرزی ایران و افغانستان بر امنیت گفت: صرفا موضوع دیوار نیست، بلکه موضوع انسداد مرز نیز هست که بخشی دیوار هست و بخشی اقدامات راهداری است. بهگونهای که مطمئن شویم که ورود (اتباع غیرمجاز) به حداقل ممکن برسد.
او در ادامه افزود که این اقدام در چند حوزه تاثیر دارد، یکی در حوزه ورود اتباع، دیگری در حوزه قاچاق مواد مخدر و امنیت پایدار در مرزها. ما معتقدیم که در کنار این کار سهم دادن و استفاده از خود مرزنشینان میتواند، بهترین کمک را کند.
این درحالی است که وزیر کشور چند روز پیش در بازدید از مرزهای سیستان و بلوچستان با بیان اینکه فاز نخست انسداد مرزهای شرقی تا نیمه اول سال آینده تکمیل میشود، گفت: با اجرای طرح انسداد مرز علاوه بر جلوگیری از قاچاق مواد مخدر و کالا، بازگشت و تردد اتباع نیز کنترل و در امنیت سیستان و بلوچستان نقش مهمی دارد.
اسکندر مومنی روز شنبه، 12 آبان ماه در حاشیه بازدید از طرح انسداد مرز در منطقه میرجاوه اظهار کرده بود که فاز نخست طرح انسداد مرز حدود ۹۰ کیلومتر بوده که از اواخر خرداد ماه سال جاری آغاز شده است.
وی افزود: طرح انسداد مرز براساس پیشبینیهای موجود در نیمه اول سال آینده به اتمام و به بهرهبرداری میرسد.
وزیر کشور عنوان کرده بود که انسداد مرز تنها فیزیکی نیست بلکه بخشی از دیوار به صورت سیم خاردار و بخش هوشمند آن شامل رادارها میشود؛ بنابراین زمانی که ترکیبی از دیوار و سیستمهای هوشمند را داشته باشیم که همدیگر را کامل میکند انسداد مرز را شاهد خواهیم بود.
وی بیان کرد: انسداد مرز هم در بحث امنیت عمومی منطقه، ورود قاچاق و مواد مخدر و ساماندهی اتباع خارجی تاثیر قابل توجهی دارد.
ایسنا به نقل از مومنی نوشت: اتباع خارجی وقتی از کشور خارج میشوند برمیگردند که طرح انسداد مرز به این موضوع و امنیت منطقه کمک میکند.
لازم به ذکر است که فرمانده گروه مهندسی ۴۴۴ نیروی زمینی ارتش مرداد ماه سال جاری از انسداد ۳۰۰ کیلومتر از مرزهای شرق ایران با احداث دیوارهای ۴ متری خبر داد و گفت: طرح انسداد مرزهای شمال شرق کشور با چهار گروه مهندسی ارتش و قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا در حال انجام است.