وزیر کشور: فاز نخست انسداد مرزهای مشترک با افغانستان نیمه اول سال آینده به اتمام می‌رسد

به گزارش ایراف؛ وزیر کشور در بازدید از مرزهای سیستان و بلوچستان با بیان اینکه فاز نخست انسداد مرزهای شرقی تا نیمه اول سال آینده تکمیل می‌شود، گفت: با اجرای طرح انسداد مرز علاوه بر جلوگیری از قاچاق مواد مخدر و کالا، بازگشت و تردد اتباع نیز کنترل و در امنیت سیستان و بلوچستان نقش مهمی دارد.

اسکندر مومنی امروز شنبه در حاشیه بازدید از طرح انسداد مرز در منطقه میرجاوه اظهار کرد: فاز نخست طرح انسداد مرز حدود ۹۰ کیلومتر بوده که از اواخر خرداد ماه سال جاری آغاز شده است.

وی افزود: طرح انسداد مرز براساس پیش‌بینی‌های موجود در نیمه اول سال آینده به اتمام و به بهره‌برداری می‌رسد.

وزیر کشور ادامه داد: انسداد مرز تنها فیزیکی نیست بلکه بخشی از دیوار به صورت سیم خاردار و بخش هوشمند آن شامل رادارها می‌شود؛ بنابراین زمانی که ترکیبی از دیوار و سیستم‌های هوشمند را داشته باشیم که همدیگر را کامل می‌کند انسداد مرز را شاهد خواهیم بود.

وی بیان کرد: انسداد مرز هم در بحث امنیت عمومی منطقه، ورود قاچاق و مواد مخدر و ساماندهی اتباع خارجی تاثیر قابل توجهی دارد.

ایسنا به نقل از مومنی نوشت: اتباع خارجی وقتی از کشور خارج می‌شوند برمی‌گردند که طرح انسداد مرز به این موضوع و امنیت منطقه کمک می‌کند.

لازم به ذکر است که فرمانده گروه مهندسی ۴۴۴ نیروی زمینی ارتش مرداد ماه سال جاری از ‌انسداد ۳۰۰ کیلومتر از مرزهای شرق ایران با احداث دیوارهای ۴ متری خبر داد و گفت: طرح انسداد مرزهای شمال شرق کشور با چهار گروه مهندسی ارتش و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا در حال انجام است.

امیر سرتیپ دوم ستاد احمد اکبری در دیدار با فرماندار تایباد با بیان اینکه ‌عملیات فنی انسداد ‌در نوار مرزهای مشترک استان خراسان رضوی با کشور افغانستان به طول ۳۰۰ کیلومتر در حال انجام است، اظهار داشت: ‌در مدت زمان اجرای این طرح، مراحل مختلف انجام آن در جنوب و شمال مرز دوغارون پیشرفت فیزیکی خوبی داشته و زیرساخت‌های لازم برای ادامه آن در این نقطه از کشور نیز با استفاده از توان و ظرفیت‌های داخلی فراهم شده است.

وی افزود: دیوارهای این طرح هر کدام چهار متر ارتفاع و سه متر و ۷۰ سانتی متر طول دارد و ضخامت آنها به یک متر و ۱۰ سانتی متر می‌رسد و برای به سرانجام رسیدن این طرح ملی از همه فرصت‌ها در حوزه‌های مختلف استفاده کرده‌ایم و در این راستا هم‌افزایی خوبی در بین دستگاه‌های متولی ایجاد شده است.

مهدی شیردل فرماندار تایباد نیز با بیان اینکه ‌توان و اقتدار همه نیروهای مسلح در جای جای مرزهای شرقی ایران با افغانستان مثال‌زدنی است که این مهم، امنیت پایداری را برای این مناطق و مرزنشینان که مرزبانان واقعی هستند رقم زده است، اظهار داشت: گذرگاه رسمی دوغارون مهمترین دروازه ورود و خروج اتباع افغانستانی به جمهوری اسلامی ایران است که به برکت وجود نیروهای مسلح و ساکنان مرزی امنیت ۱۰۰ درصدی در این نقطه از مرزهای کشور ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه بدون تردید امنیت برقرار شده در مرزهای شمال شرق نقش زیادی در سطح روابط بین ایران و افغانستان دارد که این خود می تواند زمینه ساز سایر تعاملات بین این ۲ کشور همسایه باشد، افزود: نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سایر نیروهای مسلح در همه عرصه ها برای عزت و اقتدار ایران اسلامی در میدان بوده و از جان خود برای سربلندی ایران اسلامی گذشته اند.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=39604
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها