همدلی بین مهاجرین و کشور میزبان برای حل بحران هویت ضروری است

به گزارش ایراف،نشست«هویت مهاجرین و سرنوشت مشترک با محوریت وضعیت فعلی هویتی مهاجرین، عوامل بروز بحران هویت فعلی و هویت مطلوب در افق تمدن اسلامی» با سخنرانی حجت‌الاسلام حسین مهدی‌زاده، دبیر میز اجتماعی فرهنگستان علوم و دکتر نجیب‌اله نوری عضو هیئت علمی جامعه‌المصطفی پنج شنبه ۱۰ آبان ماه در خانه اندیشه‌ورزان برگزار گردید.

حجت‌الاسلام‌مهدی‌زاده دبیر میز اجتماعی فرهنگستان علوم در این نشست گفت: نحوه ورود و خروج مهاجرین افغانستان به کشور ایران نقطه بحران مهاجرین است.
او مطرح کرد که در دنیای مدرن نقشی قریب تر به مهاجر نسبت به برده وجود ندارد در واقع مهاجران را برده می‌دانند و در تمام دنیا اینگونه است یعنی در همه جا ارزان ترین و بدترین شغل ها را به مهاجرین می‌دهند.

دبیر میز اجتماعی فرهنگستان علوم افزود: نظم ایران اجازه تشکیل شبکه ارتباطی به مهاجرین را نمی‌دهد. در واقع، در میان قوم های خود ایران نظمی وجود ندارد چه رسد میان مهاجرین .نظم مدرن مهاجرین را برده می‌کند و حقوقی برای آن در نظر نمی گیرد در واقع در ظاهر می گویند حقوقی برای مهاجر وجود دارد اما در واقع حقوقی وجود ندارد.

دبیر میز اجتماعی فرهنگستان علوم در ادامه نشست در خصوص مشکلات مهاجرین بیان داشت: تنها راه حل مشکلات مهاجرین این است از حالت مهاجرین خارج شود. شما مهاجرین زمانی جزئی از ما ایرانیان بودید اما جدایی افتاد و زمانی که جدایی افتاد سعی نکردید دوباره با ایران ارتباط بگیرید.شما جزئی از ایران بزرگ یا همان ایران شیری شکل بودید اما امروز ایران گربه ای شکل به شما می گوید شما جزء ما نیستید اما شما باید ثابت کنید جزئی از ایران بزرگ بودید.

مهدی‌زاده در ادامه نشست افزود: تمدن غرب مرز هایی درست کرده و به ما می گوید ما یکی نیستیم و خود غرب دارد از این تنازع ما سود می‌برد در واقع همه ما یکی بودیم و در واقع ما هم سرنوشت بودیم.ما مسئله های مشترک زیادی داریم شما باید مسئله های مشترک را بشناسید.

وی در پایان خطاب به جامعه مهاجرین تاکید کرد که نسل جدید شما باید این تحقیر را از بین ببرد و برای این کار باید تاریخ را بشناسد و معنا خلق کند.

دکتر نجیب‌اله نوری عضو هیئت علمی جامعه‌المصطفی، دیگر سخنران این نشست، با اشاره به بحران هویت مهاجرین گفت: امیدوارم یک همدلی بین مهاجرین و کشور میزبان شکل بگیرد، منظور از همدلی این است در که از طرفی مهاجرین شرایط کشور میزبان را درک کنند و از طرف دیگر کشور میزبان هم شرایط و سختی های مهاجرین را درک کنند.

وی افزود: در جوامع ابتدایی ما بحرانی به نام هویت نداشتیم اما در جوامع صنعتی پدیده بحران هویت پیدا شد.
عضو هیئت علمی جامعه‌المصطفی در ادامه در مورد بحران هویت به نقل از نظریه پردازان این پدیده اجتماعی گفت: مهاجرین اگر می‌خواهد هویت خود را شکل دهد باید بتواند تاریخچه حضور خود در ایران و تاریخ کشور خود و ایران را بشناسد یعنی تمام ابعاد مختلف دو کشور ایران و افغانستان را بشناسد در واقع باید بتواند گذشته ، حال و آینده دو کشور را بررسی کند و سازمان دهد.

نوری در ادامه نشست مشکلات مهاجرین را خاطر نشان کرد: مهاجر باید بتواند باورهای فردی و اجتماعی و ملی خود را شکل دهد.مهاجرین در حال حاضر در ایران دچار بحران هویت شده اند.به دلیل بحران هویت نوجوانان مهاجر تعدادی زیادی از آنها در مقطع دبیرستان یا افت تحصیلی دارند یا ترک تحصیل می‌کنند. در واقع یک گونه ای از سردرگمی در میان نسل اول، دوم و سوم مهاجرین دیده می‌شود . باید یک نوع سازماندهی انجام شود. چراکه وضعیت مهاجرین از لحاظ هویت وضعیت مطلوبی نیست.

وی تاکید داشت: چند راه برای حل مشکل بحران هویتی مهاجران وجود دارد؛ اولین راه ایجاد شبکه ارتباطی است: در واقع مهاجرین باید با هم ارتباط بگیرند و یک شبکه ارتباطی ایجاد کنند و بعد این شبکه ارتباطی باید با قسمت ها و نهاد های مختلف کشور میزبان ارتباط بگیرد تا مهاجرین و کشور میزبان بتوانند با هم گفتگو کنند.استعداد های نوجوانان مهاجر باید کشف شود و اگر استعداد آنها کشف نشود نشان دهنده این است که فرد دچار بحران هویت شده است.

عضو هیئت علمی جامعه‌المصطفی در پایان بیان داشت: اندیشه ورزان باید راه حلی پیدا کنند که هم کشور میزبان سود ببرد هم مهاجرین. در واقع مهاجرین فقط قشر کارگر را تشکیل نمی‌دهند بلکه نخبگان زیاری هم دارند که کشور میزبان می‌تواند از آنها استفاده کند. مهاجرین نسبت به آینده شغلی خود ناامید هستند و این دلیل مهمی برای تشدید بحران هویت در میان مهاجرین است.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=39500
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها