به گزارش ایراف، آسیا تایمز به تازگی گزارشی منتشر کرده است که در آن نوشته است که طالبان کنترل خود بر 2درصد خاک افغانستان را از دست میدهند.
در این گزارش آمده است که طالبان با مخالفت فزاینده ای پس از سه سال حکومت مواجه است. حکومت طالبان اخیرا در سومین سالگرد بازگشت خود به قدرت برای دومین بار قدرت خود را با یک رژه نظامی با نمایش هواپیماهای جنگنده و سلاح هایی که پس از عقب نشینی ائتلاف به رهبری ایالات متحده در هرج و مرج در آگوست 2021 توقیف شده بود، نشان داد.
این گزارش میافزاید، اما در پشت این جشن و انعطاف نظامی، طالبان با چالشهای قدرتمندی در چندین جبهه دست و پنجه نرم می کند.
طالبان در مهار داعش که به دنبال ایجاد خلافت اسلامی در سراسر آسیای جنوبی و مرکزی است، شکست خورده است.
این گروه مسئول حمله مرگبار فرودگاه کابل در 26 اوت 2021 بود که در میان عقب نشینی هرج و مرج نیروهای غربی، 170 افغان و 13 پرسنل نظامی آمریکایی کشته شدند.
این گروه به حملات بی ثبات کننده خود ادامه داده است از جمله حمله به محله هزاره ها در دشت برچی در کابل در ماه ژانویه، تیراندازی در ماه آوریل در مسجدی در هرات که منجر به کشته شدن شش نمازگزار شیعه شد و حمله به گردشگران در بامیان در ماه می.
این در شرایطی است که سازمان ملل متحد در ماه ژوئن هشدار داد که داعش در حال رشد و استخدام اعضای ناراضی طالبان است و به اداره اطلاعات و وزارتخانه های دولتی نفوذ کرده است.
آسیا تایمز نوشته است که در میان بسیاری از ناراضیان طالبان این ایده تقویت شده است که میل طالبان برای کسب مشروعیت بین المللی توسط داعش مورد تمسخر قرار گرفته است. این افراد حکومت طالبان را به تعظیم در برابر غرب متهم کرده اند.
از سوی دیگر، ناتوانی طالبان در شکست داعش، آن را درنظر بسیاری از افغان ها ضعیف جلوه داده چرا که نتوانسته اند ثبات و امنتی را که وعده داده بودند را فراهم کنند.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است افزون بر داعش، مقاومت مسلحانه در مناطق دیگر نیز درحال رشد است و گروههای ضدطالبان چون جبهه مقاومت ملی افغانستان و جبهه آزادی افغانستان به طور فزاینده ای در انجام حملات علیه طالبان در سراسر کشور جسورتر شده اند.
این درحالی است که هرچند طالبان درحال حاضر از اپوزیسیون پیشی گرفته است اما فاقد مشروعیت بین المللی است.