به گزارش ایراف، روزنامه تلگراف در گزارشی که روز گذشته منتشر کرده به مساله زنان ومحدودیت های اعمال شده بر این گروه پرداخته است. براساس قوانین طالبان، زنان از کار در خارج از خانه یا حضور در مدرسه و دانشگاه منع شده اند. این گروه در آخرین تلاش خود برای تحمیل نسخه سختگیرانه قوانین اسلامی بر افغانستان، صدای زنان بالغ را منع کرده اند.
محدویت علیه زنان منجر به افزایش اختلاف شده است
دراین گزارش به نقل از یک مقام ارشد طالبان آمده است که با افزایش محدودیت های اعمال شده توسط رهبر عالی طالبان باعث ایجاد اختلاف در صفوف خود طالبان شده است.
این مقام طالبان به تلگراف از ناامیدی میانه روها از عناصر تندروتر رژیم گفت. او عنوان کرده است یکی باید جلوی ولی فقیه را بگیرد. بسیاری از طالبان عصبانی و نگران هستند که با هر کاری که رهبری انجام میدهد، ما میتوانیم افغانستان را به همان سرعتی که در دست گرفتیم، از دست بدهیم.
این مقام توضیح داد: “آنها نگران هستند که به محض ظهور آلترناتیو برای طالبان، مردم شورش کنند و غرب دوباره ما را بمباران کند.”
این نگرانی درحالی مطرح می شود که خالد حنفی، سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر کشور روز دوشنبه در پیامی صوتی از محدودیت جدید عجیب و غریب برای رفتار زنان خبر داد.
تلگراف در این باره نوشته است، اگرچه جزئیات دقیق حکم طالبان نامشخص است، اما فعالان حقوق بشر افغانستان هشدار دادهاند که این امر میتواند عملاً به معنای منع زنان از گفتگو با یکدیگر باشد.
خالد حنفی در پیام خود گفت: حتی زمانی که یک زن بالغ نماز می خواند و زن دیگری از آنجا عبور می کند، نباید آنقدر بلند دعا کند که آنها بشنوند. حنفی در دفاع از این تصمیم گفته است که این قوانین جدید است و به تدریج اجرا می شود و خداوند در هر قدمی که برمی داریم به ما کمک خواهد کرد.
از آنجایی که طالبان نمایش موجودات زنده را در تلویزیون ممنوع کرده است، پیام او به جای پخش تلویزیونی از طریق ضبط صدا منتقل شد.
طالبان زنان افغان را ساکت کرده است و جهان شاهد وقوع آن است
در این گزارش به نقل از زنان افغانستان آمده است که طالبان این گروه را با قوانین خود ساکت کرده اند درحالی که جهان شاهد این اتفاق است.
برخی از زنان به این روزنامه گفته اند «زندگی در افغانستان برای ما زنان بسیار دردناک است. افغانستان فراموش شده است و به همین دلیل است که ما را سرکوب می کنند – آنها ما را به طور روزانه شکنجه می دهند. یکی از ساکنان کابل در واکنش به این قانون عجیب می گوید که گروه شبه نظامی “یک جنگ همه جانبه علیه ما به راه انداخته است.» او افزود: «آنها می گویند ما صدای زنان دیگر را نمی شنویم و من نمی فهمم این دیدگاه ها از کجا آمده است.»
این قانون درحالی صادر می شود که طالبان قبلاً به زنان دستور دادند که صورت خود را بپوشانند « و از صحبت کردن در حضور مردان ناآشنا که شوهر یا خویشاوند نزدیک نیستند، خودداری کنند.
همچنین به زنان افغان دستور داده شده است که در خانه های خود با صدای بلند صحبت نکنند تا صدای آنها در بیرون شنیده نشود. طالبان گفت که زنانی که از قوانین جدید سرپیچی کنند، دستگیر و روانه زندان خواهند شد.
در ادامه این گزارش آمده است که در جولای 2024، یک گزارش سازمان ملل گفت که وزارت امر به معروف و نهی از منکر از طریق فرامین خود و روشهای به کار رفته در اجرای آنها به ایجاد فضای ترس و ارعاب در میان افغانها کمک میکند. رهبر عالی طالبان همچنین قول داده است که سنگسار زنان را در ملاء عام آغاز کند.
در بخش دیگری از این گزارش، یکی از کارمندان سابق ملکی به تلگراف از کابل گفته است: «آنها [طالبان] جنگی همه جانبه علیه ما به راه انداخته اند و ما کسی را در جهان نداریم که صدای ما را بشنود». او افزود: «جهان ما را رها کرده است. آنها ما را به طالبان واگذار کردند و هر اتفاقی که اکنون برای ما می افتد نتیجه سیاست های دولت غرب است.»
یک زن دیگر در ولایت هرات گفته است: «آنها میخواهند که ما اصلا وجود نداشته باشیم، و کاری از دست ما بر نمیآید.آنها فکر می کنند حکومت افغانستان فقط سرکوب زنان است.»