اختتامیه کنگره افغانستانی ادبیات عاشورایی «واژه‌های تشنه» برگزار شد

به گزارش ایراف، اختتامیه دهمین کنگره ادبی “واژه‌های تشنه” با حضور نویسندگان، شاعران و علاقمندان در حوزه شعر و ادبیات عاشورایی برگزار شد و ضمن تقدیر از شایستگان و برندگان، از دفتر شعر «تکبیر عاشقانه»از صالح محمد خلیق و دفتر «بوسه بر گلوی نی» مجموعه شعر عاشورایی معاصر افغانستان رونمایی شد.

این رویداد از سال ۱۳۹۰ هر ساله برگزار شده و امروز به یکی از مهم‌ترین رویدادهای ادبی در حوزه ادبیات عاشورایی تبدیل شده است.

سید سکندر حسینی بامداد، شاعر و بنیان‌گذار این رویداد با تاکید بر اینکه «واژه‌های تشنه» یک حرکت و جریان ریشه‌دار و عمیق فرهنگی و ادبی است گفت: در مدت یک دهه از عمر خود، تعداد زیادی از شاعران آئینی را تربیت و به جامعه ادبی افغانستان معرفی کرده است.

حسینی همچنین با ابراز ناراحتی از عدم حمایت نهادهای ایرانی و افغانستانی افزود: اعضای این انجمن با روحیه جهادی و عشق به امام حسین (ع) این حرکت را در طول یک دهه ادامه داده‌اند، اما نهادهای متولی امور فرهنگی در ایران و افغانستان همکاری بسیار اندکی با این کنگره داشته‌اند.

حسینی خاطر نشان کرد که یکی از موضوعات مهم در این کنگره اهمیت نگاه بومی شاعران افغانستانی به فرهنگ عاشورایی است و بخش زیادی از شرکت‌کنندگان در این کنگره از مهاجرین ساکن ایران هستند.

وی افزود: جوانان مهاجر با نگاه بومی شاعران افغانستانی به فرهنگ عاشورایی بیگانه هستند و برگزاری کارگاه‌های کوتاه مدت و بلند مدت آموزشی می‌تواند این نقیصه را جبران کند.

سپس سمیه عالمی، داور ایرانی بخش داستان نیز گفت :”روایت عاشورا می‌تواند نقطه اتصال میان انسان‌ها در سراسر جهان باشد و به ما کمک کند تا با تفاوت‌های فرهنگی و اجتماعی یکدیگر بهتر ارتباط برقرار کنیم.”

این نویسنده ایرانی همچنین تاکید کرد که نویسندگان به جای روایت‌های کلیشه‌ای به دنبال روایت‌های جدید و بدیع باشند که بتوانند مخاطب امروزی را درگیر کنند.

مرتضی حسینی شاه‌ترابی دبیر علمی بخش داستان کنگره، ارتباط با موضوع عاشورا، شخصیت‌پردازی و نوآوری را از جمله مهم‌ترین معیارهای داوری آثار دانست

شاهترابی درباره اهمیت برگزاری کنگره شعر و داستان عاشورایی افغانستان گفت: جذب جوانان و تشویق آن‌ها به خلق آثار ادبی با موضوع عاشورا، یکی از مهم‌ترین اولویت‌های این حوزه است و توجه به جزئیات تاریخی و فرهنگی در روایت عاشورا می‌تواند به عمق و غنای آثار ادبی بیافزاید.

در این رویداد «نورمحمد علوی فراندیش» از اصفهان رتبه دوم و «سید امین اسفندیار» از بلخ به عنوان رتبه سوم در حوزه شعر و در بخش داستان نیز تنها «رحیمه رضاپور» از مشهد به عنوان نفر دوم انتخاب شد.

در بخش کودک و نوجوان نیز «فاطمه سادات مرتضوی» از قم و «ساناز پیرزاد» از مشهد در این رویداد تقدیر شد.

گفتنی است که موضوعات در نظر گرفته شده برای کنگره واژه های تشنه، موضوعات روزمره و برآمده از فرهنگ افغانستانی با محوریت عاشورای حسینی است.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=39083
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها