کاظمی قمی: اتصال با افغانستان در همه حوزه‌های اقتصادی را به عنوان یک راهبرد جدی دنبال می‌کنیم

به گزارش ایراف؛ حسن کاظمی قمی صبح امروز با حضور در نمایشگاه تخصصی صادرات به کشور‌های آسیای میانه و افغانستان در محل نمایشگاه بین‌المللی مشهد از غرفه‌های این نمایشگاه بازدید کرد.

سرپرست سفارت ایران در کابل در سخنانی برای تاجران، سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان داخلی و خارجی اظهارداشت: استان خراسان رضوی با توجه به دارابودن ظرفیت‌هایی مثل نزدیکی و هم مرز بودن با چند کشور همسایه و پیشرفت و توسعه‌ای که در حوزه اقتصاد دارد، یکی از ممتازترین استان‌های کشور در جهت تقویت و توسعه همکاری‌های اقتصادی با کشورهای همسایه است.

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان با تاکید بر اینکه ایران و افغانستان حوزه تمدنی مشترک دارند، دارای منافع مشترک هستند و ظرفیت‌های ممتازی برای همکاری دارند افزود: این مشترکات به ما فرصت‌های ممتازی می‌دهد تا بتوانیم در حوزه اقتصاد و همکاری‌های اقتصادی با یکدیگر همکاری کنیم. این همکاری علاوه براینکه برای ما منافع اقتصادی دارد، بلکه آثار فرهنگی، سیاسی و امنیتی نیز برای ما دارد.

کاظمی قمی خاطرنشان کرد: سیاست کشور ما در ارتباط با این کشور همسایه در تداوم حمایت از مردم افغانستان و توسعه همکاری‌های همه جانبه بوده است. ما فارغ از اینکه چه نظام سیاسی در افغانستان حاکم است، این را به عنوان یک اصل می‌دانیم و مسئله مردم افغانستان برای ما موضوع اول بوده است.

او تاکید کرد: امروز شرایطی به‌وجود آمده که ما می‌توانیم در همه عرصه‌ها این همکاری‌ها را جنبه عملی بدهیم. آنچه که در حوزه اقتصاد راهبرد کشور ما است و دغدغه و جدیت مقامات افغانستان و بخش خصوصی این کشور است، اتصال دو کشور به یکدیگر است. اتصال در همه حوزه‌های اقتصادی را به عنوان یک راهبرد جدی دنبال می‌کنیم.

سرپرست سفارت ایران در کابل ادامه داد: ما باید شرایطی فراهم کنیم تا بخش خصوصی بتواند کار خود را به درستی انجام دهد، اینکه سرمایه‌گذار و تاجر افغانستانی و هر فردی که قصد سرمایه‌گذاری در ایران را دارد، بتواند به راحتی به ایران بیاید و مطمئن شود که سرمایه‌اش تجمیع می‌شود، برای ما مهم است. ما باید محور را بخش خصوصی قرار دهیم و وظیفه دولت حمایت از بخش خصوصی باشد.

کاظمی قمی اقتصادی کردن مرزها در دستور کار ما است، این مشکل را از طریق ایجاد یک مدیریت واحد مرزی باید حل کنیم. اگر می‌خواهیم روانسازی کنیم، هوشمندسازی کنیم یا توسعه بدهیم، یا اگر می‌خواهیم که مناطق ویژه را تبدیل به مناطق آزاد کنیم که سرمایه‌گذارهای دو کشور بیایند، باید در مرزها یک کار جدی و اساسی را انجام بدهیم. همه دستگاه‌ها باید بتوانند در یک زنجیره همکاری هماهنگ نقش آفرینی کنند و ماموریت ذاتی خود را انجام دهند.

او تاکید کرد: مسئله کریدور ترازیت و مسئله چابهار که در روزهای گذشته درباره آن بحث شده یکی دیگر از اولویت‌های ما است که ما به آن توجه می‌کنیم. نه فقط به دلیل اینکه افغانستان محصور در خشکی است و ما آن را به آبهای آزاد وصل کنیم. بلکه امروز با توجه به موقعیت ژئوپلوتیک بین دو کشور و تحولاتی که در سطح منطقه به‌وجود آمده، باید کریدورهای ترانزیت منطقه‌ای شرق به غرب را با توجه به مزیت‌هایی که ایران و افغانستان دارند، جدی بگیریم. چابهار از این رهگذر باید به سمت توسعه پیش برود.

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان گفت: ما از حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی به ویژه از افغانستان برای مشارکت در این کریدور به چابهار حمایت می‌کنیم. ما در چند ماه اخیر با فعال سازی و راه اندازی خط ریلی بین دو کشور مسیر تجارت افغانستان را از طریق راه آهن به اروپا متصل کردیم و در تلاش هستیم تا راه آهن از چابهار به سمت شمال بیاید، به زاهدان و پس از آن به هرات برسد و آن را به آسیای مرکزی متصل کنیم و در نهایت به چین وصل شود. این موضوع امروز در دستور کار ما است.

او در ادامه تقویت سرمایه گذاری‌های مشترک در داخل ایران، مرزهای مشترک و در داخل افغانستان را از جمله موارد مهم برای کشور دانست و افزود: چابهار، مرزهای مشترک و مناطق آزاد امروز در دستور کار ما هستند.

این دیپلمات برجسته ایرانی ادامه داد: ما آمادگی داریم که در حوزه کشاورزی اولین کشوری باشیم که به عنوان بازار صادراتی، محصولات کشاورزی مورد نیاز خود را از افغانستان تامین کنیم. اینکه ما بتوانیم شرایط کشاورزی در افغانستان را به گونه‌ای مهیا کنیم که ایران بتواند سالی 5 میلیون تُن کالاهای اساسی به افغانستان وارد کند.

کاظمی قمی با اشاره به اینکه در تامین فرآورده‌های نفتی کشور کار خوبی را ما شروع کرده است و آمادگی داریم آن را تقویت کنیم، تصریح کرد: با توجه به اینکه ایران کوتاهترین و اقتصادی‌ترین مسیر برای رسیدن به افغانستان است، می‌تواند نقش زیادی در بازسازی افغانستان بازی کند.

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان گفت: با توجه به اینکه افغانستان نیازمند یک توسعه چند ساله است، شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند، نقش جدی در این باره ایفا کنند. ما در این باره جدی هستیم.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=38897
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها