فرصت‌های طلایی در افغانستان؛ تاجران ایرانی از موانع و راهکارها می‌گویند

به گزارش خبرنگار ایراف؛ نشست ظرفیت های صادراتی صنایع خلاق افغانستان با سخنرانی صابر نوری محب مدیر نهالستان مرکز نوآوری امید، مهدی دافعیان مدیرعامل پوشاک هدهد ، محمد جعفر کبریایی مدیرعامل نوشت افزار پرسام و سجاد عباسی مدیر مرکز ترویج و توزیع امید سه شنبه ۱ آبان ۱۴۰۳ در کارستان بهارستان با همت مرکز نوآوری فرهنگی امید برگزار گردید.

سجاد عباسی مدیر مرکز ترویج و توزیع امید، محمد جعفر کبریایی مدیرعامل نوشت افزار پرسام، مهدی دافعیان مدیرعامل پوشاک هدهد و صابر نوری محب مدیر نهالستان مرکز نوآوری امید در نمایشگاه بین‌المللی ابوحنیفه کابل حضور پیدا کردند و در این نشست تجربیات خود در این نمایشگاه را بیان کردند.

سجاد عباسی مدیر مرکز ترویج و توزیع امید در این نشست با اشاره به شرایط سرمایه گذاری در افغانستان گفت: یک سفر یک هفته ای به کشور افغانستان داشتیم و پژوهش خیلی دقیقی را انجام ندادیم و تجربیاتی که در این نشست بیان می‌شود دیده ها و تجربیات ما است و شاید خیلی دقیق هم نباشد اما در حوزه بازرگانی متوجه شدیم که این کشور می‌تواند جامعه هدف خوبی برای ما باشد.

وی افزود: یک قشر از جامعه افغانستان به تولیدات ما علاقه‌مند است و یک قشر دیگر چیزی فراتر از آن می‌خواهد. توسعه شبکه فروش در افغانستان خیلی کار سختی است و دسترسی در این کشور واقعا دشوار است.می‌توانیم روی بازار یک شهر تمرکز کنیم یعنی در حال حاضر در سطح بزرگتر امکانش نیست . در افغانستان اتصالات راه و جاده وجود ندارد و این کار را سخت می‌کند.

مدیر مرکز ترویج و توزیع امید در ادامه در خصوص فرهنگ مشترک ایران و افغانستان بیان داشت:ایران از لحاظ زبانی به افغانستان نزدیک است و این کار را برای ما راحت می‌کند.شبکه های مختلفی در افغانستان در حال شکل گیری است و این یک اتفاق مثبت است. افغانستان به دلیل اینکه خیلی کشور ثروتمندی نیست روی بخش خصوصی تمرکز کرده است.

عباسی در ادامه نشست در خصوص سرمایه گذاری تاجران ایرانی در افغانستان عنوان کرد:قطعا بین اروپا و افغانستان باید اروپا را انتخاب کنیم به دلیل اینکه این کشور شرایط خاصی دارد.اگر می‌خواهید در افغانستان سرمایه گذاری کنید بهتر است به نزدیکی های فرهنگی توجه کنید و بر روی محصولاتی تمرکز و سرمایه گذاری کنید که از لحاظ فرهنگی با فرهنگ افغانستان منطبق است.

مهدی دافعیان مدیرعامل پوشاک هدهد در این نشست با اشاره به بازار پوشاک ایرانی در افغانستان گفت: افغانستان یکی از نزدیکترین کشورهایی است که هم از لحاظ مسافت هم فرهنگ به ایران نزدیک است و ما دوست داشتیم از نزدیک با افغانستان آشنا شویم و می‌خواستیم اگر تصمیم داریم به این کشور محصول صادر کنیم ببینیم آیا میتوانیم جایگاهی در این کشور داشته باشیم یا نه که خداروشکر متوجه شدیم که ما جایگاه فرهنگی خوبی در این کشور داریم.

وی افزود: زمانی که از صنایع فرهنگی صحبت می‌کنیم یک از وجوه آن شناخت فرهنگ است یعنی باید فرهنگ افغانستان را به خوبی بشناسیم .کسی که در حوزه فیلم کار میکند فعلا نمیتواند با افغانستان وارد رابطه شود اما در حوزه پوشاک جای امید است.

مدیرعامل پوشاک هدهد در خصوص پوشش زنان افغانستان بیان کرد: طالبان بشدت روی پوشش خانم ها حساس هستند اما خانم ها هم تلاش می‌کنند پوشش خود را به جامعه تحمیل کنند و مقاومت می‌کنند. خانم های افغانستان همه عبا می پوشند .اگر کسی بخواهد در حوزه پوشاک افغانستان کار کند حتما باید به این کشور سفر کند تا بتواند فضای پوشاک مردم افغانستان را بشناسد.

محمد جعفر کبریایی مدیرعامل نوشت افزار پرسام در این نشست با اشاره به شرایط کشور افغانستان برای سرمایه‌گذاری گفت: افغانستان یکی از کشورهایی است که جامعه هدف خوبی برای نوشت افزار ما است و به دلیل اینکه از لحاظ فرهنگی به ما خیلی نزدیک است می‌توانیم با آنها همکاری داشته باشیم.

وی افزود: برای ما یک نکته جالب بود حال مردم افغانستان خوب است و مردم از حاکمیت افغانستان راضی هستند و در واقع عموم مردم از وضعیت فعلی افغانستان راضی هستند در حالی که در زمان جمهوریت راضی نبودند و نکته مهم اینکه آنها امنیت کامل دارند .

مدیرعامل نوشت افزار پرسام ادامه داد: در حال حاضر طالبان تلاش میکنند افغانستان را توسعه دهند و از توسعه استقبال می‌کنند. یک فرصت دیگر اینکه در حال حاضر رابطه افغانستان و پاکستان خوب نیست و این یک فرصت برای ایران محسوب می‌شود.

کبریایی در خصوص تصور اشتباه مردم ایران از کشور افغانستان گفت: ایرانی ها از افغانستان می‌ترسند این موضوع به دلیل جوسازی های دروغ است در حالی که آنها مردمی خوب و پیشرفته هستند .این کشور در حوزه های مختلف روبه پیشرفت است و در حوزه مختلف می‌تواند برای کشور ما فرصت خلق کند.ما با بخشی از جامعه افغانستان ارتباط داشتیم که همه از افغانستان رفته بودند یعنی بخش تحصیل کرده آنها به آمریکا و کشورهای دیگر مهاجرت کردند و در حال حاضر با کمبود افراد تحصیل کرده مواجه هستند.

وی در خصوص کمبود زیرساخت در افغانستان اذعان کرد: در افغانستان زیرساخت های مالی وجود ندارد یعنی کارت به کارت کردن و بانک و این امکانات وجود ندارد اما به نظرم در ۵ سال آینده همه امکانات آنها تکمیل می شود و این برای ما یک فرصت است البته در افغانستان شبکه های پخش دارویی خوبی وجود دارد . باید به فرصت ۵ سال آینده در افغانستان دقت کنیم و در این کشور حضور پیدا کنیم وگرنه کشورهای دیگر جای ما را میگیرند.

مدیرعامل نوشت افزار پرسام عنوان کرد: باید یک سری نگاه هایمان را نسبت به افغانستان تغییر دهیم اما مهم ترین نکته این است که از این فرصت ۵ ساله استفاده کنیم.تاجران افغانستان در خراسان بسیار ریشه دار هستند. سینما در افغانستان توسعه پیدا نکرده است اما افغانستان در سالهای آینده توسعه زیادی پیدا خواهد کرد.

کبریایی در خصوص نقش حاکمیت ایران در روابط تجاری ایران و افغانستان بیان داشت: نقش حاکمیت در این موضوع این است که ترس مردم ایران و تاجران ایرانی از افغانستان را از بین ببرد و به مردم نشان دهد افغانستان یک کشور آباد با مردم مهربان است. قبلا به افغانستان صادرات داشتیم اما در این نمایشگاه بیشتر برای شناخت حضور یافتیم. می‌توانیم خیلی از کالا ها را به افغانستان صادر کنیم . نباید نگاهمان به افغانستان یک کشور جنگ زده محروم باشد.

وی تاکید داشت: جامعه افغانستان یک جامعه خوب است و آنچه که ما درک کردیم دولت افغانستان از سرمایه گذاری در این کشور حمایت می‌کنند. اگر خواستید در این کشور سرمایه گذاری کنید حتما یک شریک افغانستانی پیدا کنید.جامعه افغانستان به فضای مجازی و بازی ها بسیار علاقمند است و سرمایه گذاری در حوزه بازی ها بسیار خوب است.

مدیرعامل نوشت افزار پرسام در پایان با تاکید بر فرصت های افغانستان برای تاجران ایرانی تصریح کرد:جامعه افغانستان هم یک کشور عادی مانند کشور ما است و خانم ها پوشش های مختلفی دارند البته حدود را رعایت میکنند و این تصور که آنها مردمی عقب مانده هستند کاملا اشتباه است.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=38718
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *