به گزارش ایراف، به نقل از جیو نیوز، شهباز شریف نخست وزیر پاکستان در سخنرانی خود در آغاز بیست و سومین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای به استقرار امنیت، صلح و رفاه در افغانستان تاکید کرد.
وی در افتتاحیه نشست سازمان همکاری شانگهای گفت که حضور شما در اینجا نشان دهنده تعهد مشترک ما برای تحقق آرمان های مردم است تا بتوانیم امنیت کلی و همکاری های متقابل سودمند را برای توسعه پایدار و شکوفایی منطقه سازمان همکاری شانگهای ارتقا دهیم.
وی تصریح کرد: نشست امروز شاهد دیگری بر تقویت روابط و همکاریهای ما در میان ملتهای مختلف است که در کنار هم میتوانیم توسعه اقتصادی-اجتماعی، صلح و ثبات منطقهای و بهبود کیفیت زندگی شهروندان را ارتقا دهیم.
شهباز شریف گفت که اجازه دهید از این فرصت استفاده کنیم و از آن برای به اشتراک گذاشتن بهترین ایده ها، به اشتراک گذاشتن بهترین شیوه ها و تدوین اقدامات مشخصی استفاده کنیم که برای اقتصاد و جامعه ما مفید باشد.
شهباز شریف در ادامه گفت که همکاری های منطقه ای و ارتقای پیوندها برای توسعه پایدار ضروری است.
.
وی افزود: کشورهای سازمان همکاری شانگهای 40 درصد از جمعیت جهان را تشکیل می دهند، ما باید با هم برای توسعه اقتصادی، ثبات و رفاه قدم برداریم.
وی افزود: پاکستان خواهان صلح و ثبات در منطقه است، این نشست فرصتی برای توسعه روابط با کشورهای عضو خواهد بود، ما باید با استفاده از خرد جمعی پیش برویم، تلاش برای ارتقای روابط تجاری ضروری است.
او در بخش دیگری از سخنان خود به افغانستان نیز پرداخت.
شریف گفت که جامعه جهانی باید بر کمک های بشردوستانه در افغانستان تمرکز کند، استفاده از خاک افغانستان برای تروریسم باید متوقف شود.
گفتنی است که وزارت خارجه پاکستان در بیانیه ای مشترک با چین که روز گذشته، منتشر شد، از حکومت طالبان در افغانستان خواستند که حکومتی فراگیر تشکیل دهند.
در این بیانیه آمده است که دو طرف بر تقویت ارتباطات و هماهنگی در مورد موضوع افغانستان توافق کردند.
همچنین گفته شده است که هر دو طرف خواستار تلاش های هماهنگ جامعه جهانی برای تشویق دولت موقت افغانستان برای ایجاد یک چارچوب فراگیر سیاسی، اتخاذ سیاست های معتدل و تعقیب حسن همجواری هستند.
لازم به ذکر است که بیست و سومین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای امروز در اسلام آباد، پایتخت فدرال پاکستان، آغاز شد و به مدت دو روز ادامه خواهد داشت.
این اجلاس به میزبانی پاکستان و با هدف تقویت همکاریهای متقابل و اتخاذ تصمیمات کلیدی در زمینههای اقتصادی و فرهنگی برگزار میشود، اما به طور قابل توجهی بدون حضور طالبان انجام میگیرد.