خودکفایی 80 درصدی گازوئیل در افغانستان قابل اعتماد است؟

به گزارش ایراف، مسئولان اتحادیه پالایشگاه‌های نفت خام افغانستان اعلام کرده‌اند که ۸۰ درصد گازوئیل مورد نیاز افغانستان داخلی سازی می‌شود.

آنها مدعی هستند که صدها میلیون دلار از سوی بخش خصوصی در زمینه پالایش نفت خام در کشور سرمایه‌گذاری شده است و این روند روز به روز در حال توسعه است.

این گفته مسئولان افغانستانی در حالی مطرح می شود که تا همین دو سال قبل آنها ادعا کرده‌اند که 70 درصد از بنزین مورد نیاز این کشور از طریق ایران تامین می شود.

اگرچه کارکرد مصرف بنزین و گازوئیل متفاوت است اما نکته قابل توجه در این است که کشوری که ادعا می‌کند می‌تواند 80 درصد از تولید گازوئیل خود را داخلی سازی کند، چرا نمی‌تواند در تولید بنزین به این رقم برسد.

آنچه از اخبار به دست می‌آید این است که اگرچه مسئولان صنعت نفت این کشور مدعی هستند که چند پالایشگاه در افغانستان وجود دارد اما ظاهرا بزرگترین پالایشگاه نفتی این کشور 7 هزار بشکه‌ای است که گار به طور کامل نیز فعالیت داشته باشد، فقط می‌تواند بخشی از نفت گاز نیروگاه ها را تامین کند و یا اگر تمام این فراورده ها به سمت مصرف سوخت برود می تواند بخشی از سوخت مورد نیاز جاده ای افغانستان را تامین کند.

براساس گفته های مسئولان شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران افغانستان یکی از مشتریان گازوئیل ایران به طور ثابت است که از 20 سال قبل تا کنون این فراورده به افغانستان ارسال می‌شود که عمدتا این گازوئیل در تامین سوخت نیروگاه های افغانستان به کار می رود.

پیشنهاد:   عربستان دیگر به پاکستان نفت خام نمی‌فروشد

به گفته جلیل سالاری، مدیرعامل سابق شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران افغانستان درخواست صادرات بلند مدت گازوئیل را از ایران داشته است. شرایط موجود در تامین برق افغانستان نشان می دهد که نیاز این کشور بسیار بیشتر از آن چیزی است که مسئولان حکومت طالبان در داخلی سازی گازوئیل مدعی هستند زیرا شهروندان افغانستان در برخی از ایام شاهد صف های طولانی کامیون و خودروهای سنگین برای دریافت سوخت گازوئیل هستند و از سوی دیگر نیز قطعی گسترده برق در این کشور وجود دارد که این موضوع نشان می دهد هنوز این کشور برای تولید و خودکفایی در تولید گازوئیل فاصله دارد.

براین اساس به نظر می رسد این ادعای مسئولان اتحادیه پالایشگاه های نفت خام افغانستان با واقعیت فاصله ی معنا داری دارد.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=37666
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها