به گزارش ایراف، محمدباقر قالیباف که در صدر هیئتی پارلمانی به تاجیکستان سفر کرده است، صبح امروز پنجشنبه در محل سرای حکومتی دوشنبه، دیدار دوجانبهای با «رستم امامعلی» رئیس مجلس ملی و هیأت همراه این کشور داشت.
قالیباف در ابتدای این دیدار ضمن ابراز خوشنودی از سفر به تاجیکستان بیان کرد: از اینکه فرصتی فراهم شد تا دعوت رسمی جنابعالی را عملی و در کشور دوست و برادر تاجیکستان حضور پیدا کنیم، خوشحالیم.
ملت ایران احساس برادری و نزدیکی بسیاری نسبت به کشور تاجیکستان دارند
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سالیانی بود که تمایل داشتم به تاجیکستان سفر کنم، چراکه ملت ایران بسیار احساس برادری و نزدیکی نسبت به کشور تاجیکستان دارند. دلیل آن هم ارتباط تمدنی بین ایران و تاجیکستان، اشتراکات فرهنگی، زبانی، مذهبی و دینی عمیق و تاریخی است.
رئیس نهاد قانونگذاری جمهوری اسلامی ایران با اشاره به شرایط موجود در منطقه و جهان بیان کرد: بدون شک ارتباط نزدیک بین دو کشور و این نشستها و دیدارها آثاری در همه سطوح فرهنگی، اجتماعی، دفاعی، امنیتی و همچنین حوزه فناوری و دانشبنیان خواهد داشت.
توسعه حجم اقتصادی دو کشور ایران و تاجیکستان در سالهای اخیر تقریبا ۳ برابر شده است
رئیس قوه مقننه ضمن تقدیر و تشکر نسبت به حضور رئیس جمهور تاجیکستان در مراسم تحلیف رئیس جمهور، بیان کرد: حضور رئیس جمهور تاجیکستان در تهران فرصتی ایجاد کرد تا از نزدیک با ایشان ملاقات داشته باشم. این مسئله باعث گسترش روابط در طی سالهای اخیر بود. طبق بسیاری از آمارها، توسعه حجم اقتصادی دو کشور در سالهای اخیر تقریبا ۳ برابر بوده و حجم تعاملات اقتصادی بین دو کشور بالا رفته است. همچنین ملاقاتهایی در سطوح دولت و پارلمانها و ارتباط مردمی فراهم شده و لغو ویزا به این موضوع کمک کرده است. امیدوارم این سفر هم مؤثر باشد و بتواند روابط بین دو کشور را توسعه دهد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به امضای ۵۰ سند همکاری در حوزههای مختلف بین دو کشور بیان کرد: امیدواریم بتوانیم این اسناد را اجرایی و عملیاتی کنیم. همچنین امیدواریم بتوانیم خیلی از ظرفیتهایی که برای گسترش کارهای اقتصادی، صنعتی، خدمات مهندسی، علمی و پژوهشی وجود دارد را توسعه دهیم.
ضرورت استفاده از فرصتهای صنعتی و بازرگانی میان دو کشور
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تعاملات بخش خصوصی ایران با طرف تاجیکستانی بیان کرد: به واقع اتاقهای بازرگانی ما و به طور ویژه بخشهایی از صنعت ما میتواند مزیتهای خوبی در مناطق تجاری و مناطق آزاد شما داشته باشند. اینها میتوانند با ارتباط نزدیک و حمایتی که صورت میگیرد، به توسعه صنعتی و تجاری کمک کنند. چرا که باید از این فرصتها به درستی استفاده شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه توجه به موضوع گردشگری بسیار حائز اهمیت است، بیان کرد: طبیعتاً نخستین موضوعی که باید در موضوع تجارت و گردشگر به آن توجه کنیم، تمرکز بر موضوعات حمل و نقل است؛ لذا اگر حمل و نقل روان و راحت و به صرفه در این بخش فراهم نشود، هر چقدر صحبت از توسعه اقتصادی و تجاری و همچنین گردشگری کنیم، این مسئله عملی نخواهد شد.
ما توسعه همکاریهای تجاری با ایران را برای خود سودمند میدانیم
همچنین رستم امامعلی ضمن خوش آمد گویی به دکتر قالیباف و همچنین هیأت همراه برای حضور در «سی امین سالگرد تصویب قانون اساسی جمهوری تاجیکستان»، گفت: با تلاشهای دوجانبه صورت گرفته بین دو کشور، همکاریها بین ایران و تاجیکستان به سرعت گسترش پیدا کرده و میزان تعاملات افزایش یافته است.
وی افزود: این ملاقاتها فرصتی مناسب برای بررسی راههای رشد جهت همکاریهای دوجانبه و مورد توجه طرفین است.
رئیس مجلس ملی جمهوری تاجیکستان بیان کرد: ما مشترکاتمان که در قالب مسائل معنوی و فرهنگی است را گرامی داشته و تا به امروز آنها را حفظ کردهایم.
وی تأکید کرد: ما توسعه همکاریهای تجاری با ایران را برای خود سودمند میدانیم. توسعه همکاری ایران و تاجیکستان در ساحتهای مختلف مورد توجه طرفین است و از جمله سمت و سوی مهم سیاست خارجی را همسو با کشور خود میدانیم.
رئیس مجلس ملی تاجیکستان ادامه داد: همچنین ما همکاریهای بین پارلمانی را زمینهای مساعد برای تقویت سازنده سیاسی و بین دولتی ارزیابی میکنیم. برای تحقق سندهای بسته شده و موافقتهای مهم ذیل این سفر تلاش خواهیم کرد.
وی با اشاره به یادداشت تفاهم بین مجلس ملی و مجلس نمایندگان تاجیکستان با مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما به این یادداشتها توجه جدی خواهیم داشت. گسترش این روابط در چهارچوب فعالیت همکاری بین مجلس ملی و مجلس شورای اسلامی همیشه مد نظر ما بوده است.
مقامات پارلمانی دو کشور باید پشتیبان توسعه روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور باشند
رئیس مجلس ملی جمهوری تاجیکستان ادامه داد: مقامات پارلمانی دو کشور باید پشتیبان توسعه روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور باشند و با فعالیت سازنده خود فعالیت بخشهای خصوصی را تقویت کنند.
مسائل غزه و فلسطین راه حل نظامی ندارد
وی در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: وضعیت فاجعه بار در فلسطین بار دیگر ثابت کرد که مسائل غزه و فلسطین راه حل نظامی ندارد. امیدواریم راهکارهایی برای آتش بس و فراهم سازی ثبات پایدار در فلسطین باشیم.