فروش تسلیحات آمریکایی به کشورهای خارجی سال گذشته جهش قابل توجهی کرد، و به رقم بیسابقه ۲۳۸ میلیارد دلار رسید که عمدتا به دلیل رشد تقاضا در پی حمله روسیه به اوکراین بود. این رقم رشدی ۵۶ درصدی را نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته نشان میدهد.
بنا بر گزارش ایراف، وزارت خارجه آمریکا گزارش داد که دولت این کشور مستقیما در مذاکره برای فروش ۸۱ میلیارد دلار سلاح شرکت داشت که ۵۶ درصد بالاتر از سال ۲۰۲۲ است.
باقی سلاحها مستقیما از سوی شرکتهای دفاعی این کشور به سایر کشورها فروخته شده است.
لهستان، همسایه اوکراین، که هم اکنون درحال گسترش ارتش خود است، یکی از بزرگترین خریداران بود.
براساس این گزارش لهستان ۱۲ میلیارد دلار برای هلیکوپترهای آپاچی، ۱۰ میلیارد دلار برای سیستم موشکانداز «هیمارس» (سامانههای راکتی بسیار سیار) و ۳.۷۵ میلیارد دلار برای تانکهای ام۱اِی۱ آبرامز پرداخت.
این کشور همچنین چهار میلیارد دلار خرج سامانه دفاع هوایی و موشکی «آیاِیام دیبی» کرد.
دونالد توسک، نخست وزیر این کشور، قول داده است برنامه مدرنیزهسازی دولت محافظهکار قبلی را با هدف بدل کردن لهستان به «قویترین نیروی زمینی در اروپا» دنبال کند.
آلمان ۸.۵ میلیارد دلار هلیکوپترهای شینوک خریداری کرد، بلغارستان ۱.۵ میلیارد دلار برای وسایل نقلیه زرهی استرایکر داد و نروژ هم یک میلیارد خرج هلیکوپکترهای چندماموریتی کرد.
این نشان میدهد که آمریکا چگونه از جنگ اوکراین سود برده و چرا همچنان مخالف آغاز گفتگوهای صلح و پایان جنگ است.
این در حالی است که ارتش و زیرساخت های حیاتی اوکراین در این جنگ به طور گسترده آسیب دیده و هزینه ترمیم آن صدها میلیارد دلار برآورد می شود.
پیشنهاد می شود درباره برنامه آموزشی یونیسف برای مقابله با تسلیحات و مهمات انفجاری در افغانستان بخوانید.