به گزارش ایراف، ضمیر کابلوف، نماینده ویژه روسیه برای افغانستان در کنفرانس مطبوعاتی نشست «فرمت مسکو» به خبرنگاران گفت که این کشور به زودی تصمیم حذف نام طالبان از فهرست گروه های تروریستی را اعلام خواهد کرد.
او افزود این تصمیم در بالاترین سطح گرفته شده است و باید مراحل قانونی خود را طی کند.
چندی پیش آندری رودنکو، معاون وزیر خارجه روسیه در گفتگو با ریانووستی، خبرگزاری روسی گفته بود که حذف نام طالبان از فهرست گروه های تروریستی روسیه سریع نخواهد بود.
او دلیل این امر را نیاز به تغییرات در قوانین روسیه عنوان کرد.
معاون وزیر خارجه روسیه همچنین به این خبرگزاری گفته بود همکاری با تعامل بدون حذف این گروه از فهرست گروه های تروریستی ممکن نخواهد بود.
در واکنش به این اظهارات سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر گفت این اقدام یک «ضرورت» است.
او ضمن قدردانی از روسیه برای این تصمیم افزود که دو طرف به دنبال تقویت روابط و آغاز همکاری در زمینه های مختلف هستند اما فهرست گروه های تروریستی مانعی بر سر راه دو کشور است.
چند ماه پیش نیز، ضمیر کابلوف، نماینده ویژه روسیه برای افغانستان به خبرگزاری روسی تاس گفته بود که وزارتخانه های خارجه و دادگستری به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور گفته اند که می تواند طالبان را از فهرست ممنوعه این کشور خارج کند.
رودنکو نیز در بخش دیگری از این گفتگو طالبان را «واقعیت عینی» افغانستان خوانده بود که قدرت را در این کشور به دست دارند.
مقام های روسی بارها از طالبان به عنوان واقعیت عینی افغانستان یاد می کنند.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در خردادماه سال جاری در جریان یک نشست خبری پس از بازگشت از سفر به ازبکستان گفته بود که طالبان امروز افغانستان را کنترل میکنند و مرکز قدرت در این کشور اند و روسیه ناگزیر است با آنان روابط برقرار کند.
او همچنین مطرح کرده بود که مشکلاتی در افغانستان وجود دارد و همه از آن آگاهاند؛ اما نیاز است با «دولت» کنونی طالبان در این کشور روابط برقرار شود.
این درحالی است که برخی کشورها ازجمله آمریکا در واکنش به اقدام احتمالی روسیه مبنی بر حذف طالبان از فهرست گروه های ممنوعه این کشور گفت که این اقدام می تواند پیامدهای ناگواری برای کشورهای جهان داشته باشد.
به گفته آمریکا این اقدام روسیه پیامدهای بدی برای دیگر کشورها خواهد داشت.
پس از بازگشت مجدد طالبان به قدرت در آگوست 2021 روسیه به دنبال تقویت روابط خود با طالبان بوده است. این درحالی است که گسترش روابط منطقه ای یکی از اولویت های سیاست خارجی طالبان است.