سازمان جهانی بهداشت: بحران غذایی در افغانستان، ۲.۹ میلیون کودک زیر پنج سال با سوءتغذیه مواجه‌اند

به گزارش ایراف، این سازمان همچنین افزود که ۸۵۰ هزار نفر از این کودکان به سوءتغذیه حاد دچار هستند.

تدروس آدهانوم گیبریسوس، رئیس سازمان بهداشت جهانی، روز پنج‌شنبه ۲۲ شهریور اعلام کرد که یک‌سوم شهروندان افغانستان در مناطق ناامن غذایی زندگی می‌کنند و سیل و خشکسالی وضعیت آن‌ها را وخیم‌تر کرده است.

وی بیان کرد که کارکنان بهداشتی این سازمان ۲۱ هزار کودک مبتلا به سوءتغذیه حاد را در ۱۴۰ مرکز بهداشتی در سراسر افغانستان درمان کرده‌اند. او همچنین افزود که خدمات بهداشتی ارائه‌شده به این کودکان کافی نیست و آن‌ها به کمک‌های بیشتری نیاز دارند.

تدروس آدهانوم گیبریسوس در یادداشتی که در صفحه اکس خود منتشر کرده است، از جامعه جهانی درخواست کرد تا به سازمان بهداشت جهانی و همکارانش در ارائه کمک‌های بهداشتی و غذایی مورد نیاز، فوراً مساعدت کنند.

پیش از این، سازمان بهداشت جهانی روز یکشنبه ۱۸ شهریور اعلام کرده بود که حدود ۲۰ تن دارو و تجهیزات پزشکی به مراکز بهداشتی پنج ولایت شمالی افغانستان ارسال کرده است. این سازمان افزود که تجهیزات پزشکی شامل کیت‌های پنومونی، ویروس سرخک، وبا و ست‌های جراحی و پانسمان است.

چندی قبل دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه ملل متحد اعلام کرد به رغم محیط عملیاتی پیچیده، به امدادرسانی در سراسر افغانستان ادامه داده است. این سازمان گفت در شش ماه اول سال جاری میلادی، ۱۲.۱ میلیون افغان دست‌کم یکی از انواع کمک‌هایش را دریافت کرده‌اند.

اوچا در بیانیه‌ای نوشت که در حال حاضر دست‌کم ۲۳.۷ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند. این سازمان گفت که به بیش از سه میلیارد دلار برای کمک‌رسانی به افغانستان در سال جاری ضرورت دارد. اوچا گفته است که تاکنون توانسته ۷۳۵ میلیون دلار از بودجه مورد نیاز خود را دریافت کند.

سازمان ملل بار دیگر تاکید کرد که ارائه خدمات بشردوستانه در افغانستان، با توجه افزایش نیازها و پیچیدگی‌های عملیاتی، وابسته به تامین مالی انعطاف‌پذیر، سیستم‌های مالی مناسب و تضمین ایمنی کارکنان امدادی است.

همچنین برنامه جهانی غذا چندی قبل گفته بود که بیش از یک میلیون کودک و مادر در افغانستان از دریافت‌ کمک‌های این سازمان محروم شده‌اند.

این سازمان در شبکه اکس دلیل محرومیت این مادران و کودکان از دریافت کمک را کمبود بودجه عنوان کرده است.

برنامه جهانی غذا افزود که کمبود بودجه و کاهش کمک‌ها در افغانستان بیش‌ترین تاثیر را روی زنان در این کشور دارد.

این در حالی است که این سازمان پیش از این گفت که تابستان امسال به دلیل کمبود بودجه از مجموع زنانی که در همین مدت در سال گذشته مورد حمایت برنامه جهانی غذا قرار گرفتند، ۶۰۰هزار زن باردار و شیرده کمک دریافت نخواهند کرد.

برنامه جهانی غذا پیش از این در گزارشی به مناسبت «روز جهانی تغذیه» گفت که ۳ میلیون کودک در کشور دچار سوءتغذیه هستند.

این سازمان گفت که پس از کاهش کمک‌ها در سال گذشته، آمار کودکان دچار سوءتغذیه در افغانستان افزایش یافته است.

پیش از این برنامه جهانی غذا گفته بود که در پیش‌برد فعالیت‌هایش در افغانستان با «بحران گسترده بودجه» مواجه است. این سازمان ادعا کرده که برای پیش‌برد فعالیت‌هایش در ۶ ماه آینده، به ۶۰۰ میلیون دلار نیاز دارد.

برنامه جهانی غذا همچنین گفته است که در حال حاضر و به طور «ماهانه» به ۱۲۵هزار آسیب‌دیده از سیلاب‌ها بسته‌های موادغذایی توزیع می‌کند.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=35133
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها