به گزارش ایراف؛ طالبان این افراد را پس از ورود به کابل به ساختمانی در نزدیکی فرودگاه کابل منتقل کرده و پس از شناسایی هویت آنها را به خانواده یا بستگان شان تحویل دادند.
سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر تایید کرد که آلمان مستقیماً با طالبان مذاکره نکرده است و از حکومت آلمان خواست که بهطور مستقیم با طالبان همکاری کند، زیرا در حال حاضر هیچ قانون مشخصی برای این نوع اخراجها وجود ندارد.
گفته شده که قطر بهعنوان میانجی بین آلمان و طالبان عمل کردهاست؛ چرا که هنوز روابط رسمی میان برلین و حکومت طالبان وجود ندارد.
آلمان در پایان ماه آگوست سال جاری برای اولین بار در طول سه سال گذشته با یک پرواز چارتر از لایپزیگ ۲۸ پناهجوی مجرمی را که در دادگاههای آلمان محکوم شده و حق اقامت در این کشور را نداشتند، اخراج کرد.
این اولین بار است که از زمان تسلط طالبان در سال ۲۰۲۱، آلمان اقدام به اخراج افراد به افغانستان میکند.
به گفته یک سخنگوی حکومت آلمان، تمام اخراج شدهها مجرم بودند و برخی از آنها بهعنوان افراد خطرناک طبقهبندی شدهاند. آنها بین ۲۰ تا ۶۰ سال سن دارند و بسیاری از آنها بین دو تا ۱۳ سال را در زندانهای آلمان گذراندهاند.
میزان جرایم این مجرمان در آلمان از نظر طالبان “بی اهمیت” ارزیابی شده است.
بر اساس گزارش رسانهها، این افراد که به دلیل مرتکب شدن جرایم سنگین مانند تجاوز جنسی در آلمان محکوم شده بودند، پس از بازگشت به کابل، ابتدا راهی زندان شدند.
کاترین آیگندورف، خبرنگار کانال دوم تلویزیون آلمان “ZDF” با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشته است که طالبان جرایمی را که افغانهای اخراج شده در آلمان مرتکب شدهاند، به عنوان “بیاهمیت” در افغانستان، طبقهبندی کردهاند.
سیاستمداران احزاب دموکرات مسیحی (سی دی یو) و حزب اتحادیه سوسیال مسیحی بایرن آلمان خواستار پروازهای اخراج بیشتر شدهاند.
سخنگوی وزارت کشور آلمان گفته است این کشور «از شرکای کلیدی منطقهای خود درخواست حمایت برای تسهیل اخراجها کرده است». او گفت که اخراجهای بیشتری در راه است.
نانسی فایزر، وزیر کشور آلمان گفت: «تدابیر امنیتی ما و میکانیسمهای حاکمیت قانون ما در حال عملی شدن است.»
وزارت خارجه آلمان گفته است که برلین با وجود اخراج این افراد به افغانستان، گامی در جهت عادیسازی روابط خود با حکومت طالبان برنمیدارد.
سخنگوی وزارت خارجه آلمان گفت: «تا زمانی که شرایط عمومی به همین منوال باشد و طالبان به شیوه خود رفتار کنند، هیچ تلاشی برای عادیسازی روابط با طالبان صورت نخواهد گرفت».
او با اشاره به ماهها مذاکره بر سر این اخراجها افزود: «تماسهایی در سطح فنی به خصوص از طریق دفتر نمایندگی ما در دوحه وجود دارد.»
پس از وقوع برخی جرایم سنگینی که در آن مهاجران دست داشتند، آلمان موضع خود را در مورد اخراج مهاجران از این کشور شدیدتر کرده است.