آغاز مرحله دوم اخراج مهاجران افغان از پاکستان

به گزارش ایراف، محسن نقوی روز چهارشنبه در دیدار با ایندریکا راتوات، معاون یوناما گفت که هیچ‌کسی اجازه ندارد بدون مدرک اقامت در پاکستان بماند.

روزنامه دان پاکستان روز پنجشنبه، ۸ شهریور گزارش داد وزیر کشور پاکستان در دیدار با معاون دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان، بر نقش سازمان ملل و جامعه جهانی در بازگشت مهاجران افغانستان تاکید کرده است.

همچنین دان به نقل از یک منبع خود گزارش داد که در مرحله دوم اخراج مهاجران افغان از پاکستان، مهاجرانی که دارای کارت‌ مخصوص شهروندان افغانستان (Afghan Citizen Card) هستند، نیز اخراج خواهند شد.

براساس آمار کمیساری عالی پناهندگان ملل متحد، حدود ۸۸۰ هزار پناهجوی افغان با کارت مخصوص شهروندان افغانستان در پاکستان زندگی می‌کنند.

دور اول اخراج مهاجران افغان در ماه مهر سال گذشته آغاز شد که حدود ۶۰۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان اخراج شدند.

ایندریکا راتوات، معاون یوناما هم در این دیدار گفته است که سازمان ملل از نزدیک با مقام‌های طالبان روی بازگشت مهاجران افغان کار می‌کند.

براساس آمار سازمان ملل، در حال حاضر ۱.۳ میلیون مهاجر دیگر افغان با کارت‌های پی‌او‌آر(Proof of Registration) در پاکستان زندگی می‌کنند که اخیرا اعتبار آن از سوی حکومت پاکستان برای یک سال دیگر تمدید شد.

علاوه بر این، وزارت خارجه پاکستان ماه گذشته اعلام کرد که حدود ۴۴ هزار افغان در پاکستان در بی‌سرنوشتی به سر می‌برند، در حالی که پرونده‌های مهاجرتی آن‌ها را کشورهایی چون آمریکا، استرالیا، بریتانیا، کانادا و آلمان پذیرفته‌اند.

دولت پاکستان مدعی است که حضور تعداد زیادی مهاجر افغان بدون مدرک، تهدیدی برای امنیت ملی این کشور محسوب می‌شود. آن‌ها معتقدند که برخی از این مهاجرین ممکن است با گروه‌های تروریستی یا جنایتکاران ارتباط داشته باشند.

پیشنهاد:   انستیتو آمریکایی صلح: پایگاه اصلی داعش در افغانستان است

پاکستان با مشکلات اقتصادی روبه‌رو است و حضور تعداد زیادی مهاجر افغان، فشار بیشتری بر منابع محدود این کشور وارد می‌کند. دولت پاکستان معتقد است که اخراج این مهاجرین می‌تواند به کاهش فشار بر خدمات عمومی و منابع مالی کشور کمک کند.

اختلافات و تنش‌های سیاسی بین پاکستان و دولت طالبان در افغانستان نیز می‌تواند یکی از دلایل اخراج مهاجرین باشد. پاکستان ممکن است از این موضوع به عنوان ابزاری برای فشار بر طالبان استفاده کند.

مجموع این عوامل باعث شده است که دولت پاکستان سیاست اخراج مهاجرین افغان را به اجرا بگذارد.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=33953
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها