قاچاق سوخت به افغانستان ۸۰ درصد کاهش یافت

قاچاق سوخت به افغانستان ۸۰ درصد کاهش یافت

به گزارش ایراف، فرماندار تایباد واقع در شرق خراسان رضوی گفت: قاچاق محموله‌های سوختی از مرز دوغارون به افغانستان با اقدامات انجام شده، ۸۰ درصد از ابتدای سال جاری تاکنون نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش داشته است.

مهدی شیردل این کشفیات را شامل گازوئیل، نفت سفید و بنزین ذکر کرد و افزود: ۲۱۳ هزار و ۴۵۲ هزار لیتر انواع فرآورده‌های نفتی از ابتدای سال جاری تا پایان تیر در مرز مشترک ایران و افغانستان کشف و ضبط شده است.

وی بیان کرد: ارزش ریالی این میزان سوخت کشف شده افزون بر ۸۱ میلیارد و ۱۱۱ میلیون و ۷۶۰ هزار ریال برآورد شده است.

فرماندار تایباد اظهار کرد: ۹۰ درصد این کشفیات از نوع گازوئیل و ۱۰ درصد از نوع بنزین و نفت سفید بوده است.

شیردل ادامه داد: سوخت قاچاق در سه حوزه هنگ مرزی، نیروی انتظامی و گمرک دوغارون تایباد کشف شده و ۶۰ درصد این کشفیات در حوزه مرزبانی و نیروی انتظامی و ۴۰ درصد دیگر در حوزه گمرک دوغارون بوده است.

فرماندار تایباد به اجرای طرح موفق «باک پر» و باز کردن باک های غیرمجاز حامل جابه جایی سوخت از سوی ناوگان حمل و نقل افغانستانی در گمرک مرزی دوغارون اشاره کرد و گفت: در ابتدای فروردین ماه امسال طرح باک پر و برداشتن باک های غیرمجاز کامیون های افغانستانی و سوخت گیری کامل ناوگان حمل و نقل این کشور در مرز زمینی دوغارون با موفقیت اجرا شد.

وی افزود: این اقدام مهم که منجر به کاهش ۴۴ درصدی فروش فرآورده های نفتی به نرخ تعادلی شده، عرضه، صرفه جویی در حوزه نفت و گاز و کاهش خروج سرمایه های ملی کشور را به همراه داشته است.

پیشنهاد:   اقلام امدادی امروز به مناطق سیل‌زده افغانستان ارسال می‌شود

شیردل بیان کرد: در صورت اجرای طرح باک پر برای کامیون‌های ایرانی در گذرگاه رسمی دوغارون، پیش تر از این شاهد کاهش قاچاق سوخت به سمت افغانستان از این منطقه خواهیم بود.

به گفته وی، در حال حاضر عرضه سوخت به ناوگان حمل نقل ۲ کشور ایران و افغانستان با نرخ تعادلی ۳۸۰ هزار ریال مصوب شده و هیچ گونه محدودیتی در این زمینه نداریم.

فرماندار تایباد گفت: در حال حاضر روزانه به طور میانگین ۸۰ هزار لیتر سوخت گازوئیل در سه جایگاه بازارچه مرزی دوغارون، ۱۷ شهریور و منطقه ویژه اقتصادی دوغارون تایباد توزیع می‌شود.

این اقدامات نشان‌دهنده تلاش‌های مداوم برای کاهش قاچاق سوخت و حفظ منابع ملی از طریق کنترل و نظارت دقیق‌تر در مرزهاست. کاهش ۸۰ درصدی قاچاق سوخت نشان‌دهنده موفقیت در اجرای این طرح‌ها و افزایش همکاری‌های مرزی با افغانستان است.

کاهش قاچاق سوخت از مرزهای شرقی ایران نه تنها به حفظ منابع داخلی کمک می‌کند، بلکه تأثیر مثبتی بر روابط تجاری و اقتصادی دو کشور ایران و افغانستان دارد و به ایجاد ثبات و امنیت در مناطق مرزی کمک می‌کند.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=31021
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها