به گزارش ایراف؛ این احتمال امروز (دوشنبه مرداد) و فردا در ولایتهای بدخشان، نورستان، کنر، لغمان، ننگرهار، لوگر، پکتیا، خوست، پکتیکا، غزنی، میدان ورک، زابل و قندهار پیشبینی شده است.
ریاست هواشناسی مقدار باران در نقاط مختلف را از ۱۵ الی ۴۵ میلی متر پیشبینی کرده است.
این ریاست همچنین گفته است که در ولایتهای شمالی، غربی، جنوبی، شرقی و مرکزی احتمال بادهای شدید همراه با گردوخاک وجود دارد که سرعت آن در نقاط مختلف از ۵۰ تا ۹۰ کیلومتر در ساعت پیشبینی شده است.
این درحالی است که در هفتههای اخیر بارندگی و جاری شدن سیل در ولایتهای مختلف کشور خسارات زیادی برجای گذاشته است.
پیش از این برنامه جهانی غذا گفته بود که در پیشبرد فعالیتهایش در افغانستان با «بحران گسترده بودجه» مواجه است. این سازمان ادعا کرده که برای پیشبرد فعالیتهایش در ۶ ماه آینده، به ۶۰۰ میلیون دلار نیاز دارد.
برنامه جهانی غذا همچنین گفته است که در حال حاضر و به طور «ماهانه» به ۱۲۵هزار آسیبدیده از سیلابها بستههای موادغذایی توزیع میکند.
این سازمان گفته که این کمکها بیشتر در ولایتهای بغلان، فاریاب، غور، کنر، لغمان و ننگرھار توزیع میشوند؛ ولایتهای که بیشترین آسیب را از سیلهای اخیر دیدهاند.
این در حالی است که شماری از شهروندان این ولایتها پیش از این گفتند که سیلابهای اخیر همه داروندار شان را نابود کرده است و حتی چیزی برای خوردن ندارند.
برنامه جهانی غذا بیان کرده برای اینکه خانوادههای آسیبدیده به حالت عادی برگردند و سر پای خود بایستند، به سرمایهگذاریهای درازمدت نیاز است.
گفتنی است که طی حدود سه ماه گذشته در چندین ولایت افغانستان با جاری شدن سیلهای مرگبار علاوه بر تلفات جانی خسارت مالی بسیار زیادی به شهروندان وارد کرده است.
یونیسف روز دوشنبه، ۱۴ خرداد، در بیانیهای به نقل از تاجالدین اویوال، نماینده این نهاد در افغاستان اعلام کرده که سیلهای مرگبار اخیر در کشور جان ۳۵۰ تن، از جمله کودکان را گرفته و حدود هفت هزار و ۸۰۰ خانه را ویران و همچنین بیش از پنج هزار خانواده را آواره کرده است.
پیش از این دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرد افزایش نیازمندیها و کمبود بودجه برای کمکهای بشردوستانه به مردم افغانستان نگران کننده است.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) در گزارشی اظهار داشت تا اواسط ژانویه سال جاری میلادی برای طرح «نیازمندیهای بشری و پاسخگویی» تنها حدود ۲۰ درصد بودجه درخواستی یعنی حدود ۶۱۵.۷ میلیون دلار تامین شده است.
این گزارش میافزاید: در حال حاضر برای پاسخ به نیازمندیهای بشردوستانه در افغانستان با کمبود ۲.۴۵ میلیارد دلاری بودجه مواجه هستیم.