به گزارش ایراف، معاون اول سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل به ایراف گفت که امسال نیز در بازه زمانی اول تا ۱۷ ماه صفر، از طریق شرکتهای توریستی و زیارتی برای زائران اربعین حسینی، ویزای رایگان صادر میشود.
آقای نجاری توضیح داد که پیش شرط اصلی درخواست و دریافت ویزای دوبار ورود رایگان جمهوری اسلامی ایران از سوی کاروانهای زیارتی افغانستان، دریافت ویزای ورود به عراق از نمایندگیهای سیاسی و کنسولی این کشور و پس از آن، ارائه مانیفست کامل مشخصات زائران است.
او تاکید کرد که دریافت روادید دوبار ورود از طریق مرزهای زمینی ایران، صرفا از طریق شرکتها امکانپذیر است و امکان صدور ویزای انفرادی برای ورود زمینی وجود ندارد. آقای نجار اما گفت که برای زائرانی که مایل به سفر هوایی باشند، امکان صدور ویزای رایگان به طور انفرادی وجود دارد و اگر زائرانی که از طریق هوایی راهی عتبات عالیات میشوند، در ایران نیز توقف داشته باشند، روادید صادره به صورت دوبار ورود خواهد بود.
آقای نجاری درباره تضمین بازگشت زائران افغانستانی اربعین هم گفت که شرکتهای توریستی و زیارتی که لیست کامل زائران مجاز را برای دریافت روادید ارائه کردهاند، پس از بازگشت از عراق، مکلف اند گذرنامههای حاوی مهر ورود و خروج سه کشور را براساس لیست اولیه زائران به نمایندگیهای سیاسی و کنسولی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان ارائه کنند تا مشخص شود که تمام افرادی که روادید اربعین دریافت کردهاند پس از زیارت عتبات دوباره به افغانستان بازگشتهاند.
به گفته او در صورت تخلف از این قاعده، پروانه شرکت توریستی متخلف برای دریافت ویزای اربعین در سال آینده، باطل خواهد شد.
معاون اول سفارت ایران در کابل در پاسخ به این پرسش که اگر شرکتهای توریستی و زیارتی بعد از بازه زمانی اول تا ۱۷ صفر، قادر به دریافت ویزای عراق شدند، تدابیر و تمهیدات جمهوری اسلامی ایران چیست، گفت که در سال گذشته نیز مشکلاتی در این زمینه به وجود آمد و ایران انتظار دارد که با همکاری وزارت کشور عراق و تلاش مضاعف شرکتهای توریستی و زیارتی افغانستان، امسال شاهد تکرار این مساله نباشیم؛ اما تاکید کرد که امید اندکی برای حل این مشکل وجود دارد.
او تصریح کرد که در حال حاضر، بازه زمانی رسمی تعیینشده برای درخواست صدور روادید ایران، اول تا ۱۷ صفر است و درباره تمدید این مهلت با توجه به حجم تقاضا یا ارائه دیرهنگام مانیفست مشخصات زائرانی که ویزای عراق را دیرتر دریافت کردهاند، اداره کنسولی وزارت امور خارجه در تهران، تصمیم خواهد گرفت.
غلامرضا نجاری؛ معاون اول سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل در پایان گفتوگو با ایراف، درباره گزارشها و شایعات رسانهای در زمینه احتمال مشکلات در مرزهای افغانستان برای خروج کاروانهای زیارتی هم گفت که دستورالعملی رسمی از سوی حکومت سرپرست افغانستان در این زمینه صادر نشده و سفارت جمهوری ایران در کابل، قادر به تایید ممانعت عمدی از سفر زائران اربعین در مرزهای افغانستان نیست.
او تاکید کرد که سال گذشته حکومت سرپرست افغانستان، همکاری خوبی در این زمینه انجام داد و زمینه سفر جمعی کاروانهای زیارتی را تسهیل کرد.
گفتنی است که طبق برنامهریزیهای انجامشده و براساس درخواست دولت عراق، ورود زائران خارجی از ایران به عراق از طریق ورودی مرزی چذابه، صورت میگیرد و تمامی آمادگیها برای ارائه تسهیلات و خدمات رفاهی، امنیتی، بهداشتی و حملونقل برای زائران خارجی در نظر گرفته شده است.
پیشنهاد می شود: خدمات ایران برای نیم میلیون زائر خارجی اربعین، عبور زائران غیر مقیم از مرز چذابه