به گزارش ایراف، امیر سرتیپ دوم ستاد احمد اکبری در دیدار با فرماندار تایباد با بیان اینکه عملیات فنی انسداد در نوار مرزهای مشترک استان خراسان رضوی با کشور افغانستان به طول 300 کیلومتر در حال انجام است، اظهار داشت: در مدت زمان اجرای این طرح، مراحل مختلف انجام آن در جنوب و شمال مرز دوغارون پیشرفت فیزیکی خوبی داشته و زیرساختهای لازم برای ادامه آن در این نقطه از کشور نیز با استفاده از توان و ظرفیتهای داخلی فراهم شده است.
فرمانده گروه مهندسی 444 نیروی زمینی ارتش به مشخصات فنی پروژه انسداد دیوار مرزهای شمال شرق کشور اشاره کرد و افزود: دیوارهای این طرح هر کدام چهار متر ارتفاع و سه متر و 70 سانتی متر طول دارد و ضخامت آنها به یک متر و 10 سانتی متر میرسد و برای به سرانجام رسیدن این طرح ملی از همه فرصتها در حوزههای مختلف استفاده کردهایم و در این راستا همافزایی خوبی در بین دستگاههای متولی ایجاد شده است.
مهدی شیردل فرماندار تایباد نیز با بیان اینکه توان و اقتدار همه نیروهای مسلح در جای جای مرزهای شرقی ایران با افغانستان مثالزدنی است که این مهم، امنیت پایداری را برای این مناطق و مرزنشینان که مرزبانان واقعی هستند رقم زده است، اظهار داشت: گذرگاه رسمی دوغارون مهمترین دروازه ورود و خروج اتباع افغانستانی به جمهوری اسلامی ایران است که به برکت وجود نیروهای مسلح و ساکنان مرزی امنیت 100 درصدی در این نقطه از مرزهای کشور ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه بدون تردید امنیت برقرار شده در مرزهای شمال شرق نقش زیادی در سطح روابط بین ایران و افغانستان دارد که این خود می تواند زمینه ساز سایر تعاملات بین این 2 کشور همسایه باشد، افزود: نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سایر نیروهای مسلح در همه عرصه ها برای عزت و اقتدار ایران اسلامی در میدان بوده و از جان خود برای سربلندی ایران اسلامی گذشته اند.
طرح انسداد مرزهای شرقی کشور با هدف ارتقای امنیت این مرزها و تخصیص ۳ میلیارد یورو آغاز شده است.
راهبری طرح انسداد مرزی در شرق کشور بر عهده ستاد کل نیروهای مسلح است که با هدف مقابله با ناامنی مرزی، جلوگیری از قاچاق سلاح، مواد مخدر و انسان در حال اجراست. برای اجرای این طرح تقسیم کاری بین ارتش، سپاه و مرزبانی و فراجا انجام شده است. یکی از مشکلات مرزهای شرقی کشور، گستردگی مرزها و ناتوانی افغانستان و پاکستان برای کنترل مرزهای مشترک خود با ایران است که همین عامل موجب تردد اتباع غیرمجاز و گروههای تروریستی به کشور میشود.
ارتقای ایمنی مرزهای شرقی کشور با توجه به افزایش تردد مهاجرین غیرقانونی در چند سال اخیر و همچنین فعالیت گروهکهای تروریستی و قاچاق در این مرزها ضروری بوده و مطالبه مردم این مناطق و کل کشور است، بنابراین تخصیص بودجه و اجرای طرح انسداد مرزی پاسخی به این مطالبه مردمی است؛ اگرچه مرزهای شرقی بسیار گسترده بوده و انسداد آنها کار سادهای نیست، اما ایجاد موانع فیزیکی از جمله دیوار و همچنین استفاده از تکنولوژیهای نوین در مرزها میتواند تا حدود زیادی موجب ارتقای امنیت مرزی شود. البته در کنار انسداد مرزی، گفتوگو با مقامات پاکستان و افغانستان برای کنترل بیشتر بر مرزهای مشترک هم باید دنبال شود.