به گزارش ایراف؛ استیفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد در این باره گفته است که از آغاز سال جاری میلادی تاکنون بیش از ۱۴۵هزار نفر در افغانستان از بارانهای شدید و جاری شدن سیل آسیب دیدهاند و برای رسیدگی به آنان بودجه بیشتری نیاز داریم.
او در ادامه افزود: افغانستان به شدت در برابر تغییرات اقلیمی آسیبپذیر است. اوچا گفته است که برای حمایت از افراد آسیبدیده از سیل و محافظت از خانوادههایی که در فضای باز یا پناهگاههای موقت زندگی میکنند، به بودجه بیشتری نیاز دارد.
به گفتهی او، در پی تندبادها در ولایت ننگرهار، و سرازیر شدن سیل در ولایتهای کنر کنر، کاپیسا، پنجشیر و بدخشان بیش از ۴۰تن جان باخته و ۵۷۳ خانه ویران شده است.
استیفان دوجاریک افزوده است که ۷۳۴ خانواده آسیبدیده از این رویدادها به کمکهای فوری نیاز دارند.
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: همکاران ما میگویند که ۷۳۴ خانواده به کمکهای بشردوستانه فوری نیاز دارند. مرکز پذیرش در گذرگاه مرزی تورخم، که به عنوان نقطه اصلی ورودی برای افرادی که از پاکستان باز میگردند، به شدت تحت تاثیر طوفان قرار گرفته است.
براساس آمارهای رسمی در نتیجه تندبادهای شدید و باران روز دوشنبه در ولایت ننگرهار، ۵۲ تن جان باختند و حدود ۳۵۰ تن دیگر زخمی شدهاند.
در همین حال سازمان بین المللی حفاظت از کودکان دیروز سه شنبه اعلام کرد که در اثر بارندگی و سیلاب در ولایتهای ننگرهار، لغمان و کنر دستکم ۴۰ نفر کشته شده و ۴۰۰ خانه نیز تخریب شدهاند.
ایران اولین کشوری بود که برای کمک به سیلزدگان اخیر افغانستان اعلام آمادگی کرده است.
بنا بر گزارشها تا هنوز شماری از موسسات غیر دولتی از جمله برنامه جهانی غذا و وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طالبان به این ولایت رفته و ارزیابی را برای توزیع کمکها به خانوادههای آسیب دیده آغاز کردند.
این در حالی است که در چند روز اخیر، بارندگی های شدید و سیلاب در ولایتهای ننگرهار، نورستان، کنر، بدخشان، پنجشیر شماری از جاده ها، زمین های کشاورزی و باغ ها را ویران کرده و خسارات هنگفت مالی را به مردم وارد کرده است.