به گزارش ایراف، آصف علی زرداری، رییس جمهور پاکستان حمله تروریستی به «کانتون بنو» را محکوم کرد. او روز چهارشنبه با انتشار بیانیهای از اقدامات نیروهای امنیتی پاکستانی که از تلفات بیشتر جلوگیری کرد، قدردانی نمود.
زرداری بر عزم ملت پاکستان برای از بین بردن عاملان این حمله تاکید کرد.
حمله به کانتون بنو روز سه شنبه، 26 تیرماه از سوی گروهی از مهاجمان رخ داد.
به گزارش ارتش پاکستان مهاجمان یک خودروی مملو از مواد منفجره را در مقابل دیواری منفجر کردند که منجر به کشته شدن هشت سرباز پاکستانی شد.
این حمله منجر به درگیری بین دو طرف شد که در نتیجه آن هر ۱۰ مهاجم در جریان عملیات کشته شدند.
حافظ گل بهادر از گروههای نزدیک به تحریک طالبان پاکستانی که از افغانستان فعالیت میکند، مسئولیت این حمله را برعهده گرفتند.
همچنین پاکستان اعلام کرد که در بین مهاجمان یک تبعه افغانستان به نام عثمانالله ملقب به کامران نیز حضور داشته است. او که از ولایت لوگر افغانستان است به گروه جیش فارسان محمد وابسته به حافظ گل بهادر پیوسته بود و در حمله روز گذشته به کانتون بنو شرکت داشت که در تیراندازی نیروهای امنیتی کشته شد.
پس از این حمله وزارت خارجه پاکستان، معاون سفارت افغانستان در اسلام آباد را احضار کرد.
در بیانیهای که در این رابطه از سوی وزارت امور خارجه پاکستان منتشر شده آمده است که مقامات پاکستانی نگرانیهای عمیق خود را ابراز کرده و از حکومت سرپرست افغانستان خواستهاند که این رویداد را به طور کامل بررسی کند و «اقدام فوری و قوی» علیه عاملان این رویداد اتخاذ کند.
آنها همچنین خواستار اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از این دست حملات در آینده از خاک افغانستان شدند.
در این بیانیه اسلام آباد نگرانی جدی خود را از ادامه حضور گروههای تروریستی در افغانستان که امنیت پاکستان را تهدید میکند و روابط دو جانبه را تضعیف میکند؛ تکرار کرد.
این درحالی است که پاکستان همواره از حکومت خواسته است که اجازه ندهد از خاک این کشور علیه گروه های تروریستی استفاده شود.
چندی پیش نیز پاکستان با افزایش حملات تروریستی اعلام کرد که این کشور قصد دارد، تحت عملیات عزم استحکام به پناهگاههای فرامرزی گروههای تروریستی چون تی تی پی در افغانستان حمله کند.
گفتنی است پاکستان پس از بازگشت طالبان در افغانستان در بحران امنیتی فروغلتیده است که ریشه آن را از افغانستان میداند.
به باور این کشور گروه تحریک طالبان پاکستانی که مسئولیت بیشتر این حملات را برعهده دارد، از خاک افغانستان فعالیت میکند.
اما دولت طالبان این ادعا را رد کرده است و به درخواستهای اسلام آباد برای حل این بحران پاسخ منفی داده است. این دست اقدامات منجر به آن شده که روابط دو متحد قدیمی تیره و به سمت دشمنی کشیده شود.