به گزارش ایراف، معاون اقتصادی نخست وزیری طالبان امروز 21 ماه تیر 1403 گفت: همه کشورها موظفند روابط تجاری خود را بر مبنای صادرات و واردات حفظ کنند تا بر این اساس روابط تجاری با یکدیگر حفظ شده و کشورهایی که صادرات زیادی دارند، تولید داخلی آنها بهبود یابد و جریان رشد اقتصادی تسریع یابد.
وی افزود که براساس دستور کار اقتصادی صادرات محور، طالبان به تمامی شرکتهای صادراتی اطمینان میدهد که سطح صادرات افغانستان افزایش یافته و تمام محصولات مازاد به صورت تجاری مناسب به کشورهای دیگر صادر خواهد شد.
ملا عبدالغنی برادر آخوند گفت: به همین منظور به دستور رهبر در شش ولایت کشور براساس معیارهای بینالمللی، مناطق صادراتی ایجاد و تکمیل شده و در آینده نزدیک برای استانداردسازی صادرات مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
معاون اقتصادی نخست وزیر با اشاره به روند صادرات گفت: در حال حاضر صادرات از 13 ولایت کشور به کشورهای جهان انجام میشود.
به گفته وی طالبان تلاشهایی را جهت یافتن بازارهای بالقوه برای کالاهای صادراتی افغانستان در منطقه و جهان آغاز کرده و از آنها تعرفههای ترجیحی خواسته شده و در این زمینه پیشرفتهایی حاصل شده است.
عبدالغنی برادر آخوند از همه صادرکنندگان خواست تا با توجه به وضعیت کشور صادرات را مطابق استانداردهای جهانی انجام دهند و تمرکز داشته باشند تا رقبای کشور در این روند حساس تلاش نکنند صادرات افغانستان را خدشهدار کنند.
وی افزود، تاجران ملی با توجه به سیاست اقتصادی طالبان باید به جای مواد خام، محصولات نهایی را صادر کنند.
به همین دلیل با فرآوری مواد اولیه در داخل، زمینه فعالیت کارخانههای جدید فراهم میشود.
طالبان در حال مذاکره با شرکتهای بینالمللی برای استانداردسازی تمامی بنادر افغانستان است.
در حقیقت طالبان سعی دارد از راههای مختلف اقتصادی وارد بازار جهانی شود. زیرا نبود زیرساختهای لازم و عدم سرمایه کافی فقر را در این کشور گسترده کرده است.
از سوی دیگر با ارتباط برقرار کردن با جهان احتمال اینکه طالبان به رسمیت شناخته شود را بالاتر میبرد.
برهمین اساس این روزها طالبان بر روابط اقتصادی بینالمللی و ارتباط با جهان تاکید بیشتری دارد.
پیشنهاد می شود:رایزنی با ۳ کشور همسایه افغانستان برای صادرات میوه تازه