به گزارش ایراف، محمد خالد عمر، رئیس گمرک ننگرهار اعلام کرد که میزان واردات از پاکستان کاهش و میزان صادرات از افغانستان افزایش یافته است.
وی با اشاره به دلیل کاهش واردات از پاکستان گفت: دولت اسلامآباد همواره در روند صادرات و واردات مشکلاتی را ایجاد میکند، از این رو، کابل ناگزیر است تا از راههای جایگزین برای واردات کالا استفاده کند و این کار سبب شده تا میزان واردات از پاکستان کاهش یابد.
خالد عمر افزود: تاجران اموال خویش را بیشتر از بند چابهار وارد میکنند، واردات از پاکستان کم شده ولی صادرات ما افزایش یافته است.
وی همچنین تأکید کرد که کاهش واردات و افزایش میزان صادرات تغییری در درآمد گمرک ننگرهار بهوجود نیاورده است.
عبدالسلام جواد، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان پیشتر اعلام کرده بود که تجارت افغانستان از طریق چابهار و بندرعباس با دیگر کشورها افزایش یافته است.
رسانههای پاکستانی نیز چندی قبل خبردادند که بر اساس توافقنامه تجارت ترانزیتی کابل و اسلامآباد، وزارت تجارت این کشور صادرات 212 قلم کالا را به افغانستان ممنوع اعلام کرده است.
«چابهار» نگینی درخشان در حلقه روابط ایران و افغانستان است و یکی از موضوعات اقتصادی مهم بین ایران و افغانستان موضوع خط راه آهن چابهار-افغانستان است.
بحث خط راه آهن چابهار به افغانستان و همچنین وصل شدن راههای ترانزیتی ایران و افغانستان توجهات بسیاری را به خود جلب کرده است. زیرا ایران میتواند افغانستان را به آبهای آزاد وصل کند. همچنین این خط راه آهن میتواند ایران را به چین وصل کند.
بسیاری در داخل افغانستان و ایران از گسترش روابط تجاری میان دو کشور صحبت میکنند. بدون شک چابهار نقش کلیدی در روابط اقتصادی دو کشور خواهد داشت.