مجاهد: همه کشورها گفتند که از برخورد نظامی حمایت نمی‌کنند و به افغانستان کمک می‌کنند

مجاهد: همه کشورها گفتند که از برخورد نظامی حمایت نمی‌کنند و به افغانستان کمک می‌کنند

به گزارش ایراف؛ ذبیح الله مجاهد، سرپرست هیات اعزامی طالبان به نشست دوحه 3 بعد از جلسه اول نشست دوحه که شب گذشته برگزار شد در گفت‌وگو با دویچه‌وله اظهارداشت: افغانستان موقف خود را به شرکت کنندگان (نشست دوحه 3) اعلام کرد و حرف‌های آنها را هم شنیدیم. جلسه بسیار خوب پیشرفت رفت.

او در ادامه با بیان اینکه موقف افغانستان آشکار گفته شد گفت: افغانستان خواهان روابط خوب با جهان است. ما می‌توانیم با این‌گونه تفاهم‌ها، تعاملات و نشست‌ها به افغانستان و مردم آن کمک کنیم. افغانستان تلاش می‌کند، نگرانی‌هایی که کشورهای جهان دارند را برای ضرورت جامعه از بین ببرد، اما (این) زمان می‌خواهد. آنها (جامعه جهانی) باید به ما زمان بدهد و در این راه به افغان‌ها کمک کنند.

سخنگوی طالبان ادامه داد: نه اینگونه که با تحریم‌های اقتصادی و فشار‌های دیگر مردم ما را بیشتر تحت فشار بیاورد، در این باره تا حدودی دیگران را قناعت دادیم و فکر می‌کنم ذهنیت‌ شرکت کنندگان را به سمت مثبت بردیم.

سرپرست هیات اعزامی طالبان به دوحه در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری که پرسید؛ فضای عمومی (نشست دوحه 3 در روز اول) چگونه بود؟ پاسخ داد: فضای عمومی جلسه بسیار خوب بود. تمام کشورها قول همکاری را دادند. همه به شمول آمریکا گفتند که به افغانستان کمک می‌کنند و طرفدار بخش نظامی و برخورد نظامی نیستند و روحیه کمک به افغانستان در بین تمام کشور ها به خوبی وجود داشت. از تمام کشورها تشکر می‌کنم که چنین فضایی را به وجود آوردند.

ذبیح‌الله مجاهد در پاسخ به سئوالی درباره حقوق زنان در افغانستان گفت: بله، این نگرانی‌ها وجود داشت و این موضوع را امارت اسلامی (طالبان) تا حدودی مسئله مردمی می‌داند. (ما) می‌گوییم که این یک مسئله مردمی، یک مسئله افغانی است. ما گفتیم ما خودمان هم می‌خواهیم که برای این موضوع راه حل پیدا کنیم، اما نه به این قیمت که خدای ناکرده جامعه ما دوباره وارد جنگ و ناامنی شود.

پیشنهاد:   سفر رئیس سیا به منطقه | برنامه آمریکا برای افغانستان و غزه چیست؟

مجاهد خاطرنشان کرد: اینجا فضا به‌گونه‌ای بود که بیشتر روحیه همکاری با افغانستان قالب بود. موقف همه این بود که باید با افغانستان کمک شود در بخش جایگزینی برای مواد مخدر، همینطور در بخش اقتصاد و بعضی نگرانی‌هایی که داشتند. بین همه مشترک بود و ما آنها را شنیدیم و انشاءالله روی آن کار می‌کنیم.

سخنگوی طالبان در پایان گفت: نظر تمام کشورها درباره افغانستان مثبت به نظر می‌آید، چرا که تمام آنها روحیه همکاری دارند و این خبر خوبی است. ما می‌خواهیم که کشورهایی که در تعامل هستند. تعامل بیشتری پیدا کنند و کدام کشورهای که تعامل ندارند به تعامل با افغانستان اهمیت بدهند و در این بخش با مردم افغانستان همکاری کنند.

نشست دوحه 3 از روز گذشته با حضور نمایندگانی از 20 کشور جهان و سازمان بین‌المللی کار خود را در دوحه قطر آغاز کرد. معاون دبیرکل سازمان ملل متحد میزبانی این نشست را برعهده دارد. حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان و سرپرست سفارت ایران در کابل به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران به دوحه رفته است.

پیشنهاد می شود: حضور نماینده ویژه از کشورهای مختلف در نشست دوحه

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=27328
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *