به گزارش ایراف، رزماری دی کارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی و صلح، روز گذشته در جمع خبرنگاران گفت که طالبان درخواست دیدار و گفت و گو با دبیرکل سازمان ملل را داشتند.
او که ریاست این نشست را برعهده دارد گفت: دیدار هیات طالبان با دبیرکل سازمان ملل امکان پذیر نیست.
خانم دی کارلو در پاسخ به انتقاد عدم حضور زنان در نشست پیش رو دوحه مطرح کرد که نشست دوحه، یک نشست بین الافغانی نیست. این یک فرآیند است و امیدوارم روزی به مرحله بین الافغانی شدن گفتوگو برسیم، اما در فعلا در چنین مرحلهای قرار نداریم.
او قرار است در روز دوم نشست دوحه دیداری جداگانه با نمایندگان زنان و جامعه مدنی افغانستان داشته باشد.
هدف دوحه به رسمیت شناختن طالبان نیست
با نزدیکتر شدن تاریخ برگزاری نشست دوحه، انتقادها از سازمان ملل مبنی بر به رسمیت شناخته شدن طالبان بالا گرفته است.
اما این سازمان میگوید که هدف دوحه به رسمیت شناختن طالبان نیست.
معاون دبیرکل سازمان ملل نیز در این نشست در پاسخ به شناسایی طالبان در دوحه گفت: نشست دوحه برای به رسمیت شناختن طالبان نیست. داشتن تعامل با طالبان به این معنا نیست که آنها به رسمیت شناخته شوند.
او افزود: این جلسه نه در مورد طالبان بلکه درباره افغانستان و مردم آن است.
این مقام سیاسی سازمان ملل در مورد تعیین نماینده ویژه با بیان اینکه دبیرکل سازمان ملل سعی دارد فردی را در این سمت انتخاب کند، گفت: دستورکار بر سر تعیین نماینده ویژه در حالت تعلیق قرار دارد.
او افزود که برای انتخاب نماینده ویژه نیاز به حمایت همه 15 عضو شورای امنیت هستیم اما فعلا نمایندگان کشورها بر سر تعیین نماینده ویژه اختلاف دارند.
بحث بر سر تعیین نماینده ویژه برای افغانستان پس از ارزیابیهای فریدون سینیرلی اوغلو، هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل درباره افغانستان در شورای امنیت مطرح شد. امری که با مخالفت شدید طالبان روبرو شد. طالبان معتقد است که به دلیل حضور یوناما در افغانستان نیازی به تعیین نماینده ویژه نیست.
پیشنهاد می شود: دیدار اوتونبایوا و متقی؛ برنامه طالبان برای نشست دوحه اعلام شد