به گزارش ایراف، سمیناری تحت عنوان حفظ، مراقبت و تقویت مدیریتی منابع طبیعی یا معادن افغانستان در کشور چین آغاز شد.
این سمینار 14 روزه برای ۲۲ نفر از کارمندان وزارت معادن و نفت افغانستان در کشور چین برگزار شده است.
متخصصان چینی قرار است که در این سمینار در خصوص آزمایشگاهها، تحقیق و بررسی معادن بهگونه عملی و نظری اطلاعات خود را در اختیار کارمندان طالبان در وزارت معدن قرار دهند.
هدف از برگزاری این سمینار بالا رفتن سطح آگاهی کارمندان این وزارت عنوان شده است.
آمریکا اعلام کرده است که افغانستان نزدیک به یک تریلیون دلار ذخایر معدنی دست نخورده دارد، آماری که بسیار فراتر از ذخایر شناخته شده قبلی است.
البته این رقم تا ۳ تریلیون دلار نیز برآورد میشود و اکنون طالبان با بازگشت دوباره به قدرت در افغانستان کنترل این ثروت عظیم از منابع طبیعی را به دست گرفته است.
گزارش سال ۲۰۱۹ وزارت معادن و نفت افغانستان، ذخایر مس این کشور را تقریبا ۳۰ میلیون تن اعلام کرده بود.
در نقشه راه معادن افغانستان که توسط این وزارت در همان سال منتشر شد برآورد شده بود که ۲۸.۵ میلیون تن مس دیگر در ذخایر کشف نشده افغانستان وجود دارد.
با افزایش تقاضا برای این فلز، مجموع آن به ۶۰میلیون تُن میرسد که ارزش آن صدها میلیارد دلار به قیمتهای کنونی است.
کنسرسیومی متشکل از شرکت متالورژیکال چین(MCC) و مس جیانگشی در سال ۲۰۰۸ یک اجاره ۳۰ ساله برای بزرگترین پروژه مس افغانستان یعنی «مس عینک» گرفتهاند.
این ثروت بزرگ هنوز در حال توسعه است، اما MCC تخمین میزند که با قیمت فعلی بورس فلزات لندن بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار ارزش داشته باشد.
درحالی که چین حکومت سرپرست افغانستان را به رسمیت نشناخته اما سعی دارد در اقتصاد این کشور نقش پررنگی داشته باشد. برهمین اساس در موضوعات معدنی افغانستان ورود جدی کرده است.