کمک روسیه به تقویت امنیت مرزهای تاجیکستان با افغانستان

کمک روسیه به تقویت امنیت مرزهای تاجیکستان با افغانستان-ایراف

ولادیمیر کولیشوف، رئیس خدمات مرزی سرویس امنیت فدرال روسیه از تجهیز نظامی مرز تاجیکستان با افغانستان خبر داد.

به گزارش ایراف، ولادیمیر کولیشوف، رئیس خدمات مرزی سرویس امنیت فدرال روسیه خبر داده است که کار روی برنامه هدفمند سازمان پیمان امنیت جمعی برای تقویت مرز تاجیکستان و افغانستان ادامه دارد و نیروهای مرزی تاجیکستان در مرز با افغانستان به جنگ افزارهای مدرن و ابزار های فنی نگهبانی از مرز تجهیز خواهند شد.

همچنین مقامات تاجیکستان از 17 ماه مه اقدامات امنیتی مرزی را در مناطق هم مرز با افغانستان تشدید کرده اند. بنابر گزارش ها، مقامات دوشنبه قصد دارند با افزایش نظارت بر اسناد سفر برای جلوگیری از عبور غیرقانونی از مرز، با تهدید بالقوه تروریسم مقابله کنند.

از طرف دیگر، در ماه آوریل سال جاری میلادی روسیه و تاجیکستان رزمایش مشترکی در امتداد مرز با افغانستان انجام داده بودند. این رزمایش در پی تشدید تهدیدات امنیتی صورت گرفته بود.

به گزارش رسانه های تاجیکستان این رزمایش با حضور نیروهای پایگاه نظامی 201 روسیه مستقر در تاجیکستان انجام شده بود.

این پایگاه بزرگترین مرکز نظامی روسیه در خارج از مرزهای این کشور است.

پس از بازگشت طالبان به قدرت، دوشنبه برخلاف سایر کشورهای آسیای مرکزی رابطه خود را با طالبان برقرار نکرد. این کشور مانند تجربه دهه نود میلادی، رابطه خود را با طالبان بر مبنای مخالفت بنیان گذاشت.

در همین رابطه، یکی از نگرانی های این کشور افغانستان تهدیدات امنیتی برآمده از این کشور بود. به طوری که تنش های بین دو کشور از سال 2021 به وجود آمد.

پیشنهاد:   جلالی: موضع پوتین درباره عادی‌سازی روابط با طالبان قابل درک است

طالبان که نسبت به حمایت این کشور از جناح های قومی مخالف خود باخبر است، جانب احتیاط را در مرزهای خود با تاجیکستان با جا به جایی های نیروهای امنیتی در پیش گرفته است.

این در حالی است که به دلیل مخالفت طالبان با دوشنبه پیش از قدرت گیری این گروه در کابل، آنها گروه های افراط گرا را نیز در صفوف خود جای داده بودند. با این حال با افزایش تهدیدات امنیتی منطقه ای و سرگرم بودن مسکو در جنگ اوکراین دوشنبه در تلاش است با تحکیم روابط امنیتی خود با همسایگان قدرتمند تهدیدات برآمده از افغانستان را مرتفع بسازد.

 امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان در سال 2022 از سازمان پیمان امنیت جمعی تحت رهبری مسکو که شامل چندین کشور آسیای مرکزی است خواست تا کمربند امنیتی را در اطراف افغانستان ایجاد کند. دوشنبه برای توجیه این درخواست گفته بود که بیش از 40 کمپ تروریستی با حدود 6000 شبه نظامی در شمال شرق افغانستان وجود دارند.

از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی تاجیکستان برای امنیت خود به روسیه وابسته بوده است، به گونه ای که در این کشور سه پایگاه نظامی با حدود 7000 نیروی روسی وجود دارند.

پیشنهاد می شود: تأمین بودجه مدیریت مرز تاجیکستان با افغانستان از سوی ژاپن

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=22337
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها