۶ شرط طالبان برای حضور در نشست دوحه ۳

۶ شرط طالبان برای حضور در نشست دوحه ۳

به گزارش ایراف، منابع طالبان از شش شرط حکومت سرپرست برای حضور در سومین نشست دوحه که قرار است به ابتکار سازمان ملل متحد در دوحه برگزار شود، خبر دادند.

این شروط را می‌توان در دو سطح بین المللی و داخلی تقسیم‌بندی کرد.

در سطح بین‌المللی باید گفت که یکی از این شروط، واگذاری کرسی سازمان ملل به نمایندگان حکومت سرپرست است. در جریان سه سال گذشته طالبان تلاش‌های بسیاری برای تصاحب این کرسی کرده‌اند که هربار با مخالفت سازمان ملل متحد روبرو بوده‌اند. به اعتقاد طالبان نماینده کنونی افغانستان در این سازمان از این کشور نمایندگی نمی‌کند. به طوری که سهیل شاهین از مقامات ارشد طالبان در دوحه بارها گفته است که کسی نمایندگی افغانستان در سازمان ملل را برعهده دارد که از هیچ جغرافیای افغانستان نمایندگی نمی‌کند.

شرط دیگر طالبان، انصراف سازمان ملل متحد از تعیین نماینده ویژه برای امور افغانستان است. در نشست دوحه دو، سازمان ملل خواستار تعیین نماینده ویژه برای افغانستان شد. درخواستی که با مخالفت جدی حکومت سرپرست روبرو شد. اما شرط دیگر طالبان این است که با این گروه درباره دستور کار این نشست صحبت شود.

اما طالبان در سطح داخلی تاکید کرده‌اند که مسائلی همچون آموزش، کار زنان و تشکیل حکومت فراگیر نباید از محورهای نشست دوحه باشد.

مسئله آموزش و کار زنان یکی از جنجالی‌ترین موضوعاتی است که در افغانستان تحت حاکمیت طالبان وجود دارد. به طوری که بسیاری از کشورها تعامل دیپلماتیک خود با حکومت سرپرست را منوط به مسئله آموزش و کار زنان کرده است. همچنین ایجاد حکومت فراگیر یکی دیگر از درخواست‌های مهم جامعه جهانی از حکومت سرپرست است. درخواستی که به اعتقاد جهان هنوز تحقق نیافته اما به ادعای طالبان حکومت فعلی در افغانستان شرایط همه شمول بودن را دارد.

پیشنهاد:   حکمتیار خطاب به طالبان و مخالفان: مشکل افغانستان را بدون تکیه به بیگانگان حل کنید

اما مواردی چون مبارزه با موادمخدر، امنیت افغانستان و نابودی داعش از دیگر موضوعاتی است که حکومت سرپرست خواهان آن است که در نشست دوحه سوم در مورد آن صحبت شود.

این شرایط درحالی مطرح می‌شود که سازمان ملل در جریان رایزنی‌های اخیر خود در کابل مطرح کرده است که ایجاد حکومت فراگیر، مسئله زنان، وضعیت حقوق بشری در زندان‌های این گروه و قطع ارتباط با طالبان و چگونگی ارتباط با جامعه جهانی از محورهای نشست سوم دوحه خواهد بود.

اما حضور طالبان در این نشست منوط به پذیرش این درخواست آنان از سوی سازمان ملل است.

درباره ی دورنمای سومین نشست دوحه درباره افغانستان بخوانید.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=21661
اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها